Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Építkezés vagy rombolás?
– A polgári kormány helyezte vissza Sopront az őt megillető helyre – nyilatkozta dr. Farkas Ciprián. Fotó: Filep István

Dr. Farkas Ciprián: Sopron jövőjéről is döntünk április 3-án

Építkezés vagy rombolás?

| Horváth Ferenc | Városi hírek

– Sopron ezekben az években a legszebb napjait éli, s a jövője is biztosított – értékelte a város helyzetét dr. Farkas Ciprián. A polgármester kitért arra is, hogy mit veszíthetünk, ha április 3. után nem folytatódhat a polgári kormányzás. Ezért arra kéri a soproniakat, hogy szavazzanak a Fidesz–KDNP jelöltjére és listájára.

– Sopron sokat, sok mindent nyerhet, ha a Fidesz–KDNP a választók bizalmából folytathatja a kormányzást – jelentette ki dr. Farkas Ciprián polgármester. – Április 3-án megnyerhetjük a jövőnket, mert ha marad a polgári kormány, akkor folytathatjuk a városépítést. Azt a folyamatot teljesíthetjük be, amelyet 2010-et követően kezdhettünk el a kormány támogatásával és az országgyűlési képviselőink segítségével. Ha folytatódik a munka, akkor maradnak, sőt bővülnek azok a szociális és jóléti programelemek, amelyek eddig is sokat segítettek a családoknak, a nyugdíjasoknak és a fiataloknak. És folytatódhat Sopron komplex fejlesztése is, amelyben továbbra is fontos szerepe lesz Barcza Atilla országgyűlési képviselőnknek, aki már eddig is sokat tett a soproniakért. A kérdést úgy is feltehetjük, hogy érdemes-e kockára tenni a jövőnket. A válasz egyértelmű nem, mert elveszítenénk mindazt, amit sikerült elérni az elmúlt tizenkét évben. A fejlesztési programokat pedig Sopronban is leállítanák. Félbemaradna a Fertő tavi szabadidőközpont, elmaradna az ipari és innovációs park kialakítása az inkubátorházzal együtt. Ki tudja, hogy mi lenne a sorsa az új múzeumnegyednek vagy a lövéreki konferencia-központnak, a már épülő új bölcsődének, és még sorolhatnám. Ezek nem légből kapott feltételezések, hiszen nem volt olyan városfejlesztési program, amelyet az ellenzék ne bírált volna, leállítását követelve. Gondoljunk csak az M85-ös autóútra, amelynek építése folytatódik vagy a Lőver uszodára! Tehát nem csupán az egyes emberek, hanem a város szempontjából is nagy a tét. A választás meghatározó lesz jövőnk szempontjából. Építkezés vagy rombolás?

Az országépítés korszaka

A polgármester városunk jelenlegi helyzetét elemezve emlékeztetett, Sopron az első világháborút követően jelentősen megváltozott. Egy virágzó várost tett tönkre a világégést követő diktatúra, majd Trianon tragédiája. Mielőtt magához térhetett volna, máris jött a második világháború, majd a szovjet elnyomás. A rendszerváltást követően az országépítés korszaka csak 2010 után kezdődhetett.

– Fejlődésünk alapjait a kiegyensúlyozott polgári kormányzás teremtette meg, amely egy sikeres gazdaságpolitikának köszönhetően egyre több fejlesztési forrást biztosított Sopron számára, amelynek keretét a Modern Városok Program adta – folytatta a polgármester. – Egy összetett fejlesztési programot dolgoztunk ki, amelynek egy részét már megvalósítottuk, de több, a város életében fontos programelem kivitelezése jelenleg is tart. A fejlesztési program egyes elemeit jól ismerik a soproniak, ezért csak néhányat emelek ki, azokat, amelyek meghatározó jelentőségűek nemcsak a jelenünk, hanem a jövőnk szempontjából is. Első helyen említem az M85-ös autóutat, amelyet már a város három pontjáról is elérhetünk, és amelynek az építése folytatódik. A határ előtt kapcsolódik hozzá az északnyugati elkerülő út, amely lehetővé teszi a városon átmenő teherforgalom jelentős csökkentését. S ha már útfejlesztés, akkor szólnunk kell a város úthálózatának folyamatos felújításáról és a környező településekre vezető utak rekonstrukciójáról, a járdaépítésekről, a közparkok kialakításáról és a parkolóhelyek növeléséről, a parkolóház megvalósításáról.

A polgármester szót ejtett a többi fontos fejlesztésről is, az uszodáról, a Lövér programról a belvárosi épületek és a Szent Mihály-templom megújításáról, a kerékpárutak építéséről vagy a napokban átadott Rendészeti Integrált Központról is.

Élhető mindennapok

– A város életét azonban nemcsak a nagyberuházások határozzák meg, hanem azok a kisebb-nagyobb programok is, amelyek mindennapi életünket teszik szebbé és jobbá – mondotta a polgármester. – Hogy mire gondolok? Például a bölcsőde- és óvodaépítésekre, az iskolák és a közintézmények korszerűsítésére, a kórházfejlesztésre, a turizmus feltételeinek javítására. Az Orbán Viktor miniszerelnök vezette kormány és a soproni emberek támogatásával, összefogással sikerült az elmúlt 12 évben egy olyan várost építenünk, amelyben otthon érzik magukat a soproniak. A történet az emberek szempontjából a családtámogatásokkal, adókedvezményekkel, béremelésekkel, a nyugdíjasok kiemelt támogatásával, a fiataloknak nyújtott kedvezményekkel, a rezsicsökkentéssel és a gazdasági szereplők segítésével válik kerekké.

A hűség városa

Dr. Farkas Ciprián kiemelte, a polgári kormány helyezte vissza Sopront az őt megillető helyre, elismerve a soproniak hazához való hűségét, amelyet a rendszerváltás előtt inkább elhallgattak, mintsem példaként állítottak volna a nemzet egésze elé. Nem véletlen, hogy a népszavazás múlt évi centenáriuma egy olyan ünnepségsorozat volt, amelyre minden soproni büszke lehet.

– Sopron mindig is igazi polgárváros volt, és reményeim szerint az is marad – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián. – Erről is döntünk április 3-án, és arról is, hogy milyen jövőt építünk gyermekeinknek és unokáinknak. Ezért arra kérem a soproniakat, hogy szavazzanak a Fidesz–KDNP pártszövetség listájára és soproni jelöltjére, Barcza Attilára. 

Legfrissebb híreink a közösségi médián:

Kapcsolódó cikkek