Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Emlékérmes intézmények

| Városi hírek

Sopronban a hűség napján adták át a város legrangosabb kitüntetéseit. Sopronért emlékéremben részesült a Csonkaglass Kft., valamint a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola.

Nemzetközi hírű cégcsoport

Csonka Tivadar alapította 1982-ben a Csonkaglass Kft.-t és jelenleg is részt vesz a cégcsoport vezetésében. Az egykori családi ház garázsában kezdődő gyártás mára egy 50 főt foglalkoztató, 2500 négyzetméteres területen folyik. 2006 óta a hőálló jénai edények gyártásában partner a cég. Sőt, a nemzetközi üzleti porondon is jelen van, így Sopron nevét széles körben ismertté teszi partneri kapcsolatai révén.


Keresztény szellemiségű iskola

A 2016-os év jubileumokkal megtűzdelt volt az intézmény életében: az evangélikus általános iskola fennállásának 20., az óvoda fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte. A kezdeti 352 tanulóból mára 808 lett és 116 óvodás. Az intézmény dolgozóinak a száma pedig meghaladja a 100-at. Rajnai Károly igazgató és csapata mindig is gyermekközpontú, a keresztény szellemiséget képviselő munkájáról volt híres. Az intézmény megbecsült és népszerű iskolája Sopronnak, így rászolgált az emlékéremre.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.