Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Emlékdiplomások
Tóth Ernőné 1948-ban kezdte a tanítást a kurucdombi iskolában – rubindiplomáját most vette át Fotó: Leczovics Zsolt

50, 60, 70 éve végzett pedagógusokat köszöntöttek

Emlékdiplomások

| Huszár Judit | Városi hírek

Rubin, gyémánt és arany emlékdiplomákat adtak át a nyugdíjas pedagógusoknak a soproni városházán. Összesen 29 egykori tanító, illetve tanár vette át az elismerést.

Izgatott zsivajtól volt hangos múlt kedden a soproni városháza díszterme, itt gyűltek ugyanis össze a nyugdíjas pedagógusok. A város vezetése nevében dr. Simon István alpolgármester és dr. Farkas Ciprián tanácsnok, valamint dr. habil Varga László, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának dékánja köszöntötte a megjelenteket, ők adták át az emlékdiplomákat is. A 70 évvel ezelőtt végzettek rubin, a 60 éve diplomázók gyémánt, az 50 éve végzett pedagógusok arany emlékdiplomát kaptak. 

– Magyarország Kormánya, valamint a soproni önkormányzat is elkötelezett a családok és az ifjúság támogatása mellett, ugyanakkor a nyugdíjasokat is nagyra becsüli – hangsúlyozta dr. Simon István. Az alpolgármester bemutatta a családokat segítő kormányzati intézkedéseket, a nyugdíjasoknak nyújtott támogatásokat, az elmúlt évben bevezetett nyugdíjprémiumot, és méltatta az egykori pedagógusok áldozatos munkáját, amellyel megalapozták a mai Magyarország eredményeit.

– Önök vállalták a felelősséget és a hivatásuk az volt, hogy embereket neveljenek – tette hozzá dr. habil Varga László. A dékán emlékeztetett arra, hogy az ember életének első 18 éve a jövője szempontjából döntő jelentőségű, ezért is nagyon fontos a pedagógusok munkája.

A nyugdíjas pedagógusoknak a soproni zeneiskola tanítványai, valamint Szőcs Erika, a Soproni Petőfi Színház művésze adott elő színvonalas műsort. Az emlékdiplomák átadása után rendezett fogadáson dr. Farkas Ciprián lánghoz hasonlította a pedagógusokat, akiknek az a feladatuk, hogy fényt és ezzel utat mutassanak az ifjúságnak.

Az emlékdiplomás pedagógusok

Rubin emlékdiplomát vett át dr. Varga Sándorné, Kis-Pál Józsefné, Radó Józsefné, Tóth Ernőné. Gyémántdiplomát kapott Becze Gézáné, Bendzsel Ferencné, Blazsetin Istvánné, Cséry Samuné, Dukai Imréné, Fekete Lajosné, Futó Árpádné, Horváth Árpádné, Horváth Imelda, Kallós Károlyné, Karakai Győzőné, Kocsis Lajosné, Kovács Kornélné, Léránt Gyuláné, Németh Pálné, Payrits Mária Rozália, Rétfalvi Lászlóné, Riba Lajosné, Simon Ernőné, Szabó Gyuláné, Ujjné Keszei Márta Mária, Vattay Dénesné. Aranydiplomás lett Horváth Gyuláné, Kővári Katalin, Pécsváradi Ágnes Mária.

Kapcsolódó cikkek