Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Emlékdiplomás pedagógusok
Fotó: Pluzsik Tamás

Emlékdiplomás pedagógusok

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

Ötven, hatvan, hatvanöt és hetven évvel ezelőtt diplomát szerzett pedagógusokat köszöntöttek az elmúlt héten a városháza dísztermében.

– Az emlékdiplomások köszöntése egyike az év legszebb, legmeghatóbb pillanatainak – mondotta köszöntőjében dr. Var­­ga László, a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja. – Egy olyan pedagógusnemzedék előtt állunk, akik példamutató felelősséget vállaltak, ne­­héz körülmények között is a be­­csületes életre, a tisztességes helytállásra nevelték tanítványaikat. Valódi elismerést csak az jelenthet egy pedagógus számára, ha elégedettnek és sikeresnek látja egykori tanítványait.


Arany emlékdiplomát ka­­pott Bánki-Habán Gáborné, Bór József, Bór-Petró Mária, Galambos Ernőné, Kónya Lászlóné és Ma­­­tuschek László. Gyémánt em­­­­lék­diplomát hét pedagógus vehetett át: Benedek Gyuláné, Halvax Imréné, Hortobányi Ágnes (felvételünkön), Horváthné Endrődy Piroska, Kap­­ron­­­czai Zoltánné, Kiss Er­­nő­né, Szabó Andrásné, Varga Elemérné és Vörös Imréné. Vas emlékdiplomát ketten kaptak, Élő Józsefné és Tasch­­ner Frigyes.


Rubin emlékdiplomát a 70 évvel ezelőtt pedagógusdiplomát szerző, majd évtizedekig a Deák Téri Általános Iskolában tanító dr. Somlai Andrásné, illetve az 1947 júniusában a Soproni Szent Orsolya-rendi Római Katolikus Népiskolai Tanítóképző Intézetben képesítő vizsgát tett és az egykori Kellner Sándor Általános Iskolából nyugdíjba vonuló Szalay Árpádné vehetett át.

Kapcsolódó cikkek