Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Embercsempészeket vettek őrizetbe Sopronban és Mezőfalván

| MTI | Városi hírek

Embercsempészés gyanújával folytat nyomozást egy magyar bűnszervezet tagjai ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata csütörtökön reggel. Egy 31 és egy 35 éves férfit őrizetbe vettek.

A szervezet tagjai 2019 második felében a gyanú szerint "vagyoni haszonszerzés céljából több alkalommal közreműködtek Magyarországon, valamint Szlovénia, illetve Horvátország területén tartózkodó illegális migránsok Nyugat-Európába történő eljuttatásában". A szállítási feladatokat "alkalmanként maguk végezték, illetve magyar állampolgárságú sofőröket bíztak meg". 

  A közlemény szerint a magyar nyomozók szorosan együttműködtek a szlovén és a horvát társhatóságokkal, mivel ezekben az országokban idén több embercsempészt elfogtak, akik tagjai voltak a "hierarchikusan szervezett, konspiratívan működő, több személyből álló, embercsempész bűnszervezetnek", amelyet K. Milán vezetett.

 A csoport tagjainak elfogására e hét elején összehangolt akciót tartottak Sopronban és Mezőfalván. A 31 éves K. Milán mellett előállították a 21 éves R. Franciskát és a 35 éves N. Norbertet, és tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le.

 A két férfit őrizetbe vették, letartóztatásukat a bíróság elrendelte.

  Az ügyben "további elkövetők elfogása és elszámoltatása várható" - áll a közleményben.

Kapcsolódó cikkek