Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Éltető sodrásban
A tavalyi házasság hete egyik kedvelt eseménye volt a villámcsődület Fotó: Kuslits Levente

Éltető sodrásban

| Madarász Réka | Városi hírek

Idén másodszor rendezik meg városunkban a házasság hete című programsorozatot február 3. és 18. között.

Az idei év jelmondata: „Éltető sodrásban”. Sopron tavaly csatlakozott az országos kalandtúrához, és a két hét során nem kevesebb, mint 110 pár regisztrált.
– A tavalyi rendezvénysorozatot a soproni Schönstatt Mozgalom szervezte – meséli Nádudvari Rita családpedagógus, aki férjével, Andrással és több házaspárral közösen vállalta a szervezői feladatokat annak érdekében, hogy saját pozitív tapasztalataikat másoknak is átadhassák. – Idén sikerült bevonnunk a Magyar Házas Hétvége nevű keresztény közösséget és az evangélikus egyházat is. A múlt évi nagy siker azt bizonyította számunkra, hogy sokaknak fontos a házasságuk, a kapcsolatuk ápolása, és az, hogy minőségi idővel és az együttlét örömével ajándékozzák meg egymást.

A szerelmi kalandtúra február 3-án táncházzal indul, és 18-án Bíró László családreferens püspök szentmiséjével zárul. Azoknak a pároknak, akik szívesen bekapcsolódnának, nincs más dolguk, mint regisztrálni a profamilia.hu honlapon vagy a Facebookon, és kapnak egy utazólevelet. A szerelmesek bálját pedig február 9-én rendezik meg városunkban. Az egyes programokon való részvételért matrica jár, a végén pedig ajándékokat sorsolnak ki azok között, akik legalább három matricát összegyűjtöttek. A kezdeményezéshez idén is több helyi vállalkozó csatlakozott, akik a matrica mellett ötletes kedvezményekkel lepik meg a hozzájuk betérő romantikázókat.

A házasság hete című rendezvénysorozatról bővebb információk a www.profamilia.hu internetes oldalon olvashatók.

Kapcsolódó cikkek