Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Éltető Erő Alapítvány
– A szűrések fontosságára is felhívjuk a figyelmet – mondta Csiszár Zoltánné, az alapítvány elnöke. Fotó: Filep István

Kultúra, sport, egészség – Civil szervezetek Sopronért

Éltető Erő Alapítvány

| Köves Andrea | Városi hírek

Rászorulók segítése, élményprogramok szervezése, hagyományőrzés – csak pár azok közül a fontos feladatok közül, amelyeket a civilek ellátnak. Sorozatunkban a soproni szervezeteket mutatjuk be.

A megelőzés áll a középpontjában az Éltető Erő Alapítvány a Rák Ellen elnevezésű soproni civil csoport célkitűzéseinek. Ennek jegyében egy új programsorozatot is útjára indítottak.

– Alapítványunk elődje a 25 évvel ezelőtt alakult Daganatos Betegek Klubja volt, emellett párhuzamosan 2000-ben kezdte meg működését mostani civil szervezetünk – mesélte Csiszár Zoltánné, az alapítvány elnöke. – A kettő abban különbözik egymástól, hogy a klub az érintett betegeket fogta össze, míg az Éltető Erő Alapítvány tevékenységével a prevencióra fókuszál mind az életmód, mind a lelki háttér tekintetében, az is küldetésünk, hogy a szűrések fontosságára felhívjuk a figyelmet.

Ennek jegyében decemberben Csendes csodák, avagy Gyógyulás a hit erejével címmel egy havonta egyszer jelentkező programsorozatot indított az alapítvány, amelynek a domonkos templom közösségi terme ad otthont. A tervek szerint legközelebb január 8-án 16 órától várják kötetlen beszélgetésre mindazokat, akik szívesen megosztják egymással örömeiket. Az alapítvány elnöke tanárként azt tapasztalta, hogy a járványhelyzetben nagyon sokan érzik magukat elbizonytalanodva, magányosan, szükség van a találkozásokra, tartalmas beszélgetésekre. Ezt az adventi legelső találkozó is bebizonyította.


Kapcsolódó cikkek