Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Előadással ünnepeltek

Dr. Farkas Ciprián: Az egyik legfontosabb hivatás a pedagógusoké

Előadással ünnepeltek

| Köves Andrea | Városi hírek

Június első vasárnapján, pedagógusnapon azokat a nevelőket, oktatókat ünnepeljük, akik munkájukkal önzetlenül segítik a bölcsődéseket, óvodásokat, az általános és középiskolásokat és az egyetemistákat. Sopronban színházi előadással köszöntötték a pedagógusokat.

Ünneplőbe öltözött óvodapedagógusok, tanítók, tanárok, egyetemi oktatók töltötték meg a Liszt-központ Széchenyi-termét vasárnap délután, a pedagógusnapon. Különleges előadással köszönte meg áldozatos munkájukat a város: az És Rómeó és Júlia című darabbal, amelyet Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter Kossuth-díjas művészek adtak elő.

A pedagógusokat az előadás előtt dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntötte, aki beszédében kiemelte: – Az egyik legfontosabb hivatás a pedagógusoké. Ez az értékteremtő, a jövő nemzedékét formáló pálya mindenképpen megérdemli azt a figyelmet, hogy egy évben egyszer megálljunk, és kifejezzük a köszönetünket a nyugdíjas és aktív pedagógusoknak egyaránt.

Orbán Júlia, a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza igazgatója is köszöntötte a nap ünnepeltjeit. Beszédében hangsúlyozta: az idén hetvenedik születésnapját ünneplő ház több eseménnyel is megemlékezik a jubileumról. Ezeknek egyik méltó állomása a vasárnapi pedagógusnap. Mint fogalmazott: – A pedagógusoké a lelkészi és az orvosi pálya mellett a legcsodálatosabb hivatás, hiszen a tanítók, tanárok gyermekeket nevelnek, jellemeket formálnak és pozitív példát mutatnak. A pedagógusok a csillogó gyermekszemekkel körbevéve örökre fiatalok maradnak.

Az ünnepeltek körében nagy sikert aratott a két kiváló színművész játéka.

Vallomások Sopronról: A pedagógusokat köszönti a múlt héten bemutatott, Vallomások Sopronról című kötet is, amely a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza gondozásában jelent meg. A kiadványban 100 pedagógus vall a munkájáról és Sopronhoz való kötődéséről. A tartalmas kötet a népszavazás tavalyi centenáriuma előtt is tiszteleg. Nemcsak történeteket mesélnek a pedagógusok, hanem alkotásokon keresztül is kifejezik érzelmeiket csodálatos hivatásuk és szeretett városuk kapcsán.

Kapcsolódó cikkek