Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Elmaradó szentmisék – temetések családi körben

| Munkatársunktól | Városi hírek

A soproni katolikus híveknek a soproni katolikus plébániák papjai közleményt adtak ki.

„Az elmúlt héten szerda reggel 9 órakor mi, a város katolikus papjai a szokásos havi találkozásunkat közös zsolozsmaimával kezdtük a Szent Margit-templomban. Az ezen a találkozón történt megbeszélésünk alapján ebben a járványveszélyben különösen is a féltő szeretet, a ránk bízott hívekért érzett felelősség indít mindnyájunkat arra, hogy csillapítsuk a fertőzés terjedését, és mozdítsuk elő a gyógyulás lassú folyamatát” – olvasható a szerkesztőségünknek eljuttatott levélben. 

Figyelemmel a járványügyi ajánlásokra, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia rendelkezése alapján március 22., vasárnaptól határozatlan ideig a nyilvános liturgia a templomokban szünetel, azonban a templomok nyitva lesznek. A város katolikus plébániáin az irodaszolgálat határozatlan ideig szünetel. Ez alól kivétel a temetés bejelentése telefonon és a temetés ügyintézése az irodán a megbeszélt időben. A konventiroda 8–12 óráig tart nyitva, de csak temetési ügyben, előzetes telefonos bejelentkezés alapján.

A Szent Mihály-temető 8–15 óra között, a Szent György-templom altemploma ugyancsak 8–15 óra között tart nyitva.

A járási tiszti főorvos és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ajánlására a temetések nem a Szent Mihály-temető ravatalozójában, hanem a sírnál, a szabadban, egyszerű formában és minden esetben szűk családi körben történnek.

Kapcsolódó cikkek