Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Elmarad a március 15-i városi ünnepség
Dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint Gyenge Koppány, az önkormányzat védelmi referense.

Dr. Farkas Ciprián polgármester: Nekünk a legfontosabb a soproni emberek biztonsága!

Elmarad a március 15-i városi ünnepség

| Horváth Ferenc | Városi hírek

Elmarad a március 15-i központi várisi ünnepség – jelentette be hétfőn délelőtt dr. Farkas Ciprián polgármester. A rendkívüli sajtótájékoztatón jelen volt Gyenge Koppány, az önkormányzat védelmi referense.

A sajtótájékoztató előtt ülésezett a város védelmi bizottsága, és úgy döntöttek, a központi operatív törzs ajánlásait is figyelembe véve, hogy törlik a március 15-i ünnepséget, a soproni emberek biztonsága érdekében. A polgármester elmondta, már február elején kérte a védelmi bizottságot, hogy soros ülésükön adjanak tájékoztatást a koronavírus-helyzetről, illetve, ha indokolt, a szükséges intézkedésekről.

Azóta a helyzet változott, a koronavírus terjed, ezért vált szükségessé az újabb ülés, amelyen minden érintett szervezett képviselője részt vett, a kórháztól a tankerület és szakképzési centrumon, a városüzemeltetési és közlekedési cégeken át a katasztrófavédelemig. Fontos információ volt, hogy a tájékoztató időpontjában nem volt koronavírussal fertőzött beteg a járásban. A polgármester azonban kiemelte: az intézmények felkészültek a fertőzés megjelenésére – ismert, hogy a kórházakban és szociális létesítményekben már Sopronban is látogatási tilalom van érvényben – a gyógyközpont megtette a lépéseket a karantén kialakítására.

A március 15-i ünnepségen kívül (egyelőre) más rendezvény nem marad el, de előfordulhat, hogy a sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött rendezik meg, de erről lapzártánk időpontjában még nem volt döntés. A kulturális rendezvények megtartása az intézmények döntése – emelte ki a polgármester, aki arra is figyelmeztetett, hogy mindannyiunk felelőssége a védekezés. Ezért fontos a gyakori kézmosás, a közforgalmi helyeken például a vasútállomásokon kihelyezett fertőtlenítők használata.

Mint megtudtuk, a buszokat és a vonatokat rendszeresen fertőtlenítik. Egyelőre nem merült fel a vasúti közlekedés korlátozása Ausztria és Magyarország között.

Kapcsolódó cikkek