Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Elkezdődött a felkészülés
– Mivel az utánpótlás szakmai vezetője is lettem, így még nagyobb kihívást jelent számomra, hogy minél több tehetséges, saját nevelésű játékost sikerüljön felfelé áramoltatnunk – nyilatkozta

SC Sopron: Dabasról érkezett az új labdarúgóedző, Bücs Zsolt

Elkezdődött a felkészülés

| Molnár Zoltán | Városi hírek

A múlt héten megkezdte a téli felkészülést az SC Sopron NB III-as labdarúgócsapata. A télen távozó Mátyus János helyét Bücs Zsolt vette át az együttes élén, aki a vezetőedzői poszt mellett az utánpótlás szakmai munkájáért is felel majd.

– 2013-ban voltál legutóbb Sopronban, akkor az NB II-es SVSE vezetőedzőjeként dolgoztál itt. Milyen érzés volt visszatérni városunkba?

– Sopron nem titkoltan mindig is a szívem csücske volt. Egy nagyon szerethető és élhető város volt már akkor is, így nagy öröm volt számomra, amikor Csiszár Ákos felkért erre a pozícióra. Úgy gondolom, ez a város idővel újra egy NB II-es labdarúgócsapatot érdemel.

– A szintén NB III-as Dabast hagytad ott az SC Sopron kedvéért a télen. Melyek voltak azok a szempontok, amelyek miatt a soproniakat választottad?

– Természetesen nehéz volt eljönni Dabasról, viszont a döntésemnél egyértelműen a szívemre hallgattam. Emellett, mivel az utánpótlás szakmai vezetője is lettem, így még nagyobb kihívást jelent majd számomra, hogy minél több tehetséges, saját nevelésű játékost sikerüljön felfelé áramoltatnunk a felnőtt csapatba.

– Nincs könnyű helyzetben az együttes, jelenleg a 17. helyről várja majd a folytatást. Mik az elsődleges célok, várhatóak erősítések?

– Nagyon fiatal a csapat, így a tavaszi szereplésünket nagyban befolyásolja majd, hogy a hiányposztokra milyen erősítéseket tudunk hozni. Elsődleges célunk, hogy három–négy minőségi játékost sikerüljön leigazolnunk, és minél hamarabb a teljes csapat együtt tudjon készülni. A legnagyobb visszajelzés a labdarúgók felé pedig az lenne, ha minél több néző jönne ki újra a meccsekre.

– Miként tervezitek a stábbal a felkészülési időszakot?

– Az első két–három hétben a fizikális felkészítésen lesz a hangsúly. Ezután egy más jellegű munkát végzünk, majd az utolsó két hétben már a bajnoki rajtra való élesítésé lesz a főszerep. Mindemellett a hathetes programban hat edzőmérkőzés is szerepel.

Az első felkészülési mérkőzés már a hétvégén következik a Pápai Perutz FC ellen hazai pályán. A találkozó január 15-én, szombaton 11 órától lesz az Ágfalvi úti sportpályán.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.