Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Elkészült az új vásárcsarnok
– Az új piac segíti a helyi és a térségbeli termelőket is, hiszen végre vonzó benyomást kelt, és új, modern épülete méltó a leghűségesebb városhoz – mondta a hétfői ünnepségen dr. Farkas Ciprián polgármester. Fotó: Filep István

Péntektől vehetik birtokba az árusok és a vevők a csarnok utcai új piacot

Elkészült az új vásárcsarnok

| Szilágyi Andrea | Városi hírek

– Újabb évtizedes vágya teljesült Sopronnak, hiszen elkészült a piac és vásárcsarnok. Korszerű, minőségi környezet várja a soproniakat, ez is bizonyítja, hogy városunk lendületben van – mondta a piac hétfői átadásán dr. Farkas Ciprián polgármester.

Elkészült a szigetelés, kialakították a vizesblokkokat, és befejeződtek a gépészeti és villanyszerelési munkálatok: immár semmi akadálya, hogy péntektől a vásárlók és az árusok birtokba vehessék a város új vásárcsarnokának épületét.

Mint arról lapunk is beszámolt (Leaszfaltozzák a murvás utat, Soproni Téma, 2023. szeptember 20. és Épül az új piac, Soproni Téma, 2024. február 21.), 2023 szeptemberében a bontási munkálatokkal megkezdődött a piac és környezetének megújítása. Idén február végéig befejeződtek a tetőfedési és szigetelési munkák, beépítették a piactér feletti nyílászárókat, ezek mellett elkészült a belső tér burkolata is. A vásárcsarnok külső környezete is új térburkolatot kapott, illetve új parkolóhelyeket is kialakítottak az átépítés során.

– Nincs a világon olyan lélekemelő zene, mint a piaci csarnok zaja – kezdte ünnepi beszédét dr. Farkas Ciprián. – Az új piac segíti a helyi és a térségbeli termelőket is, hiszen végre vonzó benyomást kelt, és új, modern épülete méltó a leghűségesebb városhoz, valamint annak mindennapi életéhez. Újabb évtizedes vágya teljesült ezzel Sopronnak. Korszerű, minőségi környezet várja a soproniakat, ez is bizonyítja, hogy városunk lendületben van.

A polgármester hangsúlyozta: számára különösen fontos volt a piac felújítása, hiszen gyermekként is rengeteget járt ide a szüleivel. – Ez az új vásárcsarnok végre lehetőséget teremt arra, hogy a piac újra egy találkozóhelye legyen a soproniaknak – folytatta dr. Farkas Ciprián. – A magyar termékek pedig garanciát jelentenek arra, hogy egészséges zöldségek, gyümölcsök kerülnek az asztalra, és a vásárló is jobban jár, mintha multinál vásárolna a sokszor ismeretlen, távoli eredetű termékekből.

Az ünnepi beszédet követően dr. Barta Zsolt református lelkipásztor, dr. Tóth Károly evangélikus igazgató lelkész, valamint Németh István katolikus plébános megáldotta az új épületet.

A piac állami támogatásból, a Modern Városok Programban, mintegy 1,4 milliárd forintból valósult meg. A vásárcsarnok már meglévő épületrészei megújultak, valamint a nyugati épülettömbhöz egy új épületrész készült. 

Ünnepélyes szalagátvágás: Az új vásárcsarnok megáldása után dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester, Khaut Andrást, a kivitelező FÉSZ Zrt. elnöke, valamint Varga Zoltán, a piacot üzemeltető Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója vágta át a nemzeti színű szalagot. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

„Ragyog a nap, virágok nyílnak…”

„Ragyog a nap, virágok nyílnak…”

2024. 05. 29.

– Tavasz, virág, szépség, környezetvédelem, béke – így foglalta össze a tómalmi virágosztás jelentőségét dr. Simon István alpolgármester, a Jánostelep...