Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Elismert villanyszerelők
Szakoktatóik társaságában a két Schilling-díjas: Oláh Dávid és Kölly Gergő Fotó: Németh Péter

Átadták az idei Schilling János-díjakat a Vasvillában

Elismert villanyszerelők

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnáziumának két tehetséges diákja, Kölly Gergő és Oláh Dávid villanyszerelő-tanuló vehette át idén a Schilling János-díjat.

Huszadszor rendezte meg a soproni Schilling János Közhasznú Alapítvány a villamosipari szakmai napokat az elmúlt héten. A kétnapos rendezvény a szakmai képzésen, továbbképzéseken és konzultációkon túl egyben a Vasvilla pályaválasztási nyílt napja is volt.


Dr. Simon István alpolgármester köszöntőjében gratulált a Schilling János Közhasznú Alapítványnak a jubileumi évfordulóhoz, amely az eltelt két évtizedben segítette és fókuszba állította a villamosipari szakma soproni jelentőségét. Az alapítvány emellett az odaítélt díjak mellé járó támogatással a pályakezdő fiatalok jövőjét is segíti. Az alpolgármester kiemelte, azok a fiatalok, akik ma a villamosipari szakmát választják, jó döntést hoznak, hiszen ez egy szép és fontos hivatás, mely a személyes siker záloga is, hiszen a biztos megélhetés mellett komoly szakmai távlatokat is nyithat a számukra egy folyamatosan fejlődő és az innovációra nyitott területen.


Horváth István, az alapítvány elnöke elmondta, hogy továbbra is az a céljuk, hogy támogassanak minden olyan kezdeményezést, amely elősegíti a fejlett villamos- és finommechanikai technikák bevezetését a szakképzésben, valamint kiemelten fontos a számukra, hogy anyagilag is támogassák a legkiválóbb villamosipari tanulókat.


Idén két tehetséges diák, Kölly Gergő és Oláh Dávid villanyszerelő-tanuló vehette át a díjat.

Kapcsolódó cikkek