Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Elismerés az újítóknak

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban a hűség napján adják át a város legrangosabb kitüntetéseit. 2017-ben Sopron Kiváló Pedagógusa-díjban részesült dr. Kovács András, a Sopron Kultúrájáért-díjat Kótai Mónika vette át.

Dr. Kovács András: irodalmár igazgató

Dr. Kovács András a Győri Hittudományi Főiskolán, a Pázmány Péter Hittudományi Akadémián, a Janus Pannonius Tudományegyetemen és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait. 1988-tól a Győri Egyházmegye szolgálatába állt, azóta főállású alkalmazottja is. 2006-tól a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium igazgatója. Több mint egy évtizedes irányítása alatt szinte teljesen megújult az iskola épülete, és a beruházások mellett kiemelkedő szakmai sikereket könyvelhetett el az intézmény. Országosan is jegyzik Sopron egyetlen katolikus és a régió egyetlen tizenkét évfolyamos iskoláját, több alkalommal felkerült ugyanis arra az országos toplistára, amelyet az egyik hetilap minden évben összeállít. Elkötelezettsége, szakmai tudása és önzetlen hivatástudata hozzájárult az elért szép sikerekhez.

A pedagógiai munkája mellett sikeres tudományos, civil, és szépirodalmi életpályával is rendelkezik. Többek közt tagja a Magyar Kánonjogi Társaságnak, a Magyar Újságírók Közösségének és a Szent György Lovagrend soproni priori tisztségét is betölti. 1990 óta jelennek meg szépirodalmi alkotásai és publicisztikái különböző napilapokban, folyóiratokban és antológiákban.

Kótai Mónika alapította meg a sopronanno.hu-t

Kótai Mónika 2011-ben pusztán kedvtelésből hozta létre a Sopron Anno Facebook-oldalt, amely rövid idő alatt olyan népszerűségre tett szert, hogy a látogatók és a szerkesztő által közzétett archív, az egykori soproni életet bemutató anyagok már nem voltak kezelhetők a közösségi felületen. Hat év után Wallon-Hárs Viktor webmesterrel közösen a sopronanno.hu oldalt hozták létre, amelyen már rendszerezhető és szinte végtelen mennyiségű helytörténeti dokumentum, fénykép, videó kaphat helyet. Az oldal nagyon látogatott, a soproniak nagy szeretettel közölnek olyan egykori eseményeket, fényképeket, amelyekkel várostörténeti lelőhellyé varázsolták a weblapot. Az oldal a városon túl is hírnevet szerzett magának.

A Magyar Marketing Szövetség 2013-ban az „Egyéni és Portfólió oldalak” kategóriájában az „Év honlapja” címet adományozta a sopronanno.hu-nak. Kótai Mónika egy spontán ötletből létrehozott, ám az idők alatt szinte az ország leglátogatottabb online múzeumává vált kezdeményezésével kiérdemelte a Sopron Kultúrájáért-díjat.

Kapcsolódó cikkek