Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Elismerés a rendőröknek
Kilencen kaptak idén elismerést: Földvári Tamás címzetes rendőr törzsőrmester, Kóczán Olivér Jenő rendőr őrmester, Csiszárné Hetzer Ildikó rendvédelmi igazgatási alkalmazott, Simon Mihály Fer

Dr. Farkas Ciprián: Most sokan lehetnek hálásak keveseknek

Elismerés a rendőröknek

| P. Horváth László | Városi hírek

A rendőrnap alkalmából kilenc rendőr, illetve polgári alkalmazott vett át elismerést dr. Farkas Ciprián polgármestertől. Az ünnepségen elhangzott: az önkormányzat és a kapitányság között kiemelkedően jó az együttműködés.

Bár a rendőrség napját április 24-én tartják, de az élet most átírta az elmúlt évek forgatókönyvét. Sopronban hagyomány, hogy a mindenkori polgármester elismeréseket ad át az elmúlt évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó rendőröknek, illetve a kapitányság polgári alkalmazottainak. A köszöntés idén sem maradt el, igaz, némileg rendhagyó formában tartották meg az elmúlt szerdán a Soproni Rendőrkapitányságon. Az ünnepség elején dr. Farkas Ciprián a kilenc jutalmat személyesen adta át.

– 1992-ben döntött úgy az akkori Országgyűlés, hogy április 24-ét a rendőrség napjává nyilvánítja – mondta a polgármester. – Szent György ugyanis a bajtársiasság, a lovagok és a lovas katonák védőszentje. A rendvédelmi szervek munkájára ebben a mostani időszakban nagy szükség van. Napjainkban sokan hálásak keveseknek! A rendőrök feladata a határvédelem, valamint a korábban érvényben lévő kijárási korlátozások idején jelentősen megnövekedett. Ám példás szolgálatot teljesítettek és teljesítenek mind a mai napig. Az egészségügy és a szociális ellátás területén dolgozók mellett mindannyian köszönettel tartozunk azoknak a bátor rendőröknek is, akik ebben a rendkívüli helyzetben mindent megtesznek a városban élők biztonságának megóvásért. Ezért pedig az önkormányzat és minden egyes soproni polgár nagyon hálás.

A polgármester kiemelte: az önkormányzat és a rendőrkapitányság között évek óta kiemelkedően jó a kapcsolat. A város idén tizenkét millió forinttal támogatja a soproni rendőrök munkáját. Teszi mindezt azért, hogy fokozott legyen a közterületi jelenlétük. A tapasztalatok szerint az emberek szubjektív biztonságérzete nő akkor, amikor az utcán rendőrökkel találkoznak.

Az ünnepség végén Szabó Jenő ezredes, a Soproni Rendőrkapitányság kapitánya kollégái nevében megköszönte az elismeréseket.

Kapcsolódó cikkek