Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Elhunyt dr. Scherfel Tibor

| Munkatársunktól | Városi hírek

Életének 78. évében hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt dr. Scherfel Tibor, a Soproni Gyógyközpont nyugalmazott osztályvezető sebész főorvosa.

Dr. Scherfel Tibor 1942-ben született Debrecenben, orvosi diplomáját 1967-ben szerezte meg a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. A végzést követően az egyetem sebészeti klinikáján dolgozott, majd pályázat útján 1985-ban nyerte el a Soproni Erzsébet Kórház sebészeti osztályának vezetését, melyet nyugdíjba vonulásáig, 2002. decemberéig látott el.Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”