Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Életre kelt történelmünk
A bányászati múzeum kiállításait sokan megnézték, a Macskakő Gyermekmúzeumban pedig rengeteg kisgyermek készített gombékszert szüleivel. Fotók: Filep István

430 helyszínen több mint 2500 programot tartottak országszerte

Életre kelt történelmünk

| Munkatársunktól | Városi hírek

Nagy siker volt az idei múzeumok éjszakája – a Soproni Múzeum helyszínein több mint 1600-an fordultak meg, de sokan voltak kíváncsiak az Erdő Házára, valamint Scarbantia Fórumára is.

Sétáló emberek és légiósok a Fő téren, várakozók a Tűztoronynál, gyereksereg a Szent György utcában, valamint az erdőben – idén is népszerű volt Sopronban a múzeumok éjszakája. Mint arról lapunkban is beszámoltunk (Múzeumok éjszakája, Soproni Téma, 2022. június 22.), a Soproni Múzeum 5 helyszínnel csatlakozott az országos programhoz. – Több mint 1600 karszalagot osztottunk ki a látogatóknak, ez bőven meghaladta a várakozásainkat – mondta Szabadhegyi Zita, a múzeum közönségkapcsolati munkatársa. – Minden programon sok volt az érdeklődő, a Lenck-villában minden széket elfoglaltak az előadásokon, a Macskakő Gyermekmúzeumban telt ház volt, a bányászati múzeum kiállításait, valamint a Tűztornyot is sokan megnézték, de kíváncsiak voltak az emberek a Pékmúzeumban tartott kalácssütésre is.

Az evangélikus múzeum is részt vett az országos programban, itt például a templom tornyába is felmehettek az érdeklődők. A Scarbantia Fórumán az állandó kiállítás mellett légiós bemutatót is tartottak, de a Soproni Parkerdőben is várták éjszakai programok a családokat, ahogy a fertődi Esterházy-kastélyban is.

Ez volt a 20. múzeumok éjszakája – amely az évek során az ország legnagyobb, legnépszerűbb kulturális eseménye lett. Országszerte mintegy 430 helyen rekordszámú, több mint kétezerötszáz programot szerveztek. Az esemény kiemelt helyszíne idén Szolnok volt, ahol harminc különböző rendezvényt tartottak szombaton éjjel.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.