Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Elbontották a medencét
A szabadtéri medencét már elbontották, hamarosan kezdődik az új megépítése Fotó: Németh Péter

Elbontották a medencét

| Munkatársunktól | Városi hírek

A tervek szerint a fedett uszoda építési munkáinak megkezdésére üzemelni fog a strandmedence is.

A jó idő beálltával intenzívebben folytatódik a Modern Városok Program keretében a Lövér Fürdő – Csik Ferenc Uszoda fejlesztése. Ahogy a Soproni Témában már beszámoltunk róla, az eddigi kinti létesítmény helyén egy új, tízpályás, 25×25 méteres úszómedence épül. Mellette pedig egy két részre osztható, 12×25 méteres tanmedencét is kialakítanak, amely a későbbiekben élményelemekkel, így hullámfürdővel is bővíthető lesz. Sport és turisztikai szempontból is meghatározó jelentőségű ez a 640 millió forintos beruházás, mely teljes egészében kormányzati forrásból valósul meg.


A két medence ideiglenes sátortetővel való befedése, valamint a mobilöltözők kialakítása része a programnak, így az új Csik Ferenc uszoda építése idején is lesz fedett uszodája a városnak.


Lapunk a soproni városházán megtudta: hamarosan megkezdődik a szabadtéri sportmedence építése, amellyel a tervek szerint a nyáron végeznek is. A fedett uszoda közbeszerzését már kiírták. Várhatóan a fedett uszoda építési munkáinak megkezdésére üzemelni fog a strandmedence is.

Kapcsolódó cikkek