Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Együttműködés a helyi gazdaságért

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Széchenyi Programiroda munkatársai idén ősztől közvetlen tanácsadással segítik a soproni vállalkozásokat – a Soproni Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve – az uniós pályázatoknál.

– A 2011-ben megalapított Széchenyi Programiroda elsődleges célja és feladata, hogy tájékoztatást adjon az uniós pályázatokkal kapcsolatban – mondta Sas Norbert, a programiroda Északnyugat-Magyarországi térségi igazgatóhelyettese. – Kiemelt fontosságú, hogy első kézből pontos információk álljanak a pályázni kívánók vagy a már támogatásban részesültek rendelkezésére. Az igények felmérésétől a rendelkezésre álló, legjobban megfelelő források felkutatásán túl a sikeres megvalósítás és a végleges lezárás adott esetben akár éveket is igénybe vehet. Ilyenkor nélkülözhetetlen, hogy a dokumentáció szabályos és pontos legyen, hiszen – éppen a szerteágazó szakmai érintettségek miatt – olykor egy-egy beruházással kapcsolatos anyag akár több száz kézen is áthalad. Ennek fényében igencsak elkel a segítség, főleg az összetettebb, magasabb nagyságrendű tervek esetében. A Széchenyi Programiroda éppen ezért helyben siet konkrét tanácsokkal, útmutatásokkal a pályázni kívánó vállalkozások, önkormányzatok vagy akár egyesületek segítségére. Az országszerte megtalálható irodáinkban elérhető tanácsadóink nemcsak az íróasztal mögül, hanem terepen is támogatják egy-egy beruházás megvalósulását. 

Sas Norbert kiemelte: minden szolgáltatásuk díjmentesen vehető igénybe. A teljes pályázati folyamat során a vállalkozásokat nemcsak elméleti, de gyakorlati tanácsokkal is támogatják, hiszen az elsődleges céljuk, hogy a lehető legtöbb forrást köthessenek le térségünkben a vállalkozások. Ennek érdekében fűzték szorosabbra az együttműködést a Soproni Kereskedelmi és Iparkamarával, úgy, hogy kihelyezett tanácsadóik a kamara székhelyén is rendszeresen elérhetők lesznek.

Kapcsolódó cikkek