Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Együtt a betegekkel
Dr. Kulcsár Dániel megbízott főigazgató és dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok köszöntötte a kórház ápolóit Fotó: Pluzsik Tamás

Folytatódik az egészségügyi dolgozók béremelése

Együtt a betegekkel

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

Ünnepi főnővéri értekezleten köszöntötte a Soproni Gyógyközpont ápolóit dr. Kulcsár Dániel megbízott főigazgató, valamint dr. Farkas Ciprián tanácsnok. A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére nyilvánította az Országgyűlés február 19-ét a magyar ápolók napjának.

„A beteg szíve az én szívem, a beteg lelke az én lelkem. Együtt küzdünk.” – ezzel az idézettel kezdte köszöntőjét dr. Kulcsár Dániel. A Soproni Gyógyközpont közelmúltban kinevezett megbízott főigazgatója hangsúlyozta: ennél szebben nem is lehet megfogalmazni, hisz valóban az ápolók és az ápolónők adják a magyar egészségügy szívét és lelkét.

– Kossuth Zsuzsannára, Kossuth Lajos legfiatalabb húgára is emlékezünk ezen a napon, hisz amikor az 1848–1849-es forradalom idején a tábori kórházak élén állt, az ő önfeláldozó, emberséges cselekedete egyúttal alapköve volt a hazai ápolás fejlődésének – fogalmazott bevezetőjében dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok. – Az Önök áldozatos, odafigyelő munkája elengedhetetlen, hisz Assisi Szent Ferencet idézve, egy csepp szeretet többet ér tengernyi tudománynál, de ezzel együtt természetesen mindent meg kell tenni azért is, hogy az ápoló személyzet munkakörülménye és javadalmazása is megfelelő legyen.

Az eddigi és jövőbeni kormányzati intézkedésekről szólva dr. Farkas Ciprián elmondta, hogy az egészségügyi szakdolgozók, a védőnők és a nem egészségügyi felsőfokú végzettségű dolgozók béremelése folytatódik: a négylépcsős béremelés során még ez év júliusában 8 százalékos, jövő januárban 14 százalékos, novemberben 20 százalékos, majd 2022-ben további 30 százalékos béremelésben részesülnek.

A rendezvény befejezéseként dr. Kulcsár Dániel megbízott főigazgató és dr. Farkas Ciprián egy-egy csokor virággal köszöntötte a résztvevőket, a Soproni Gyógyközpont ápolóit. 

Kapcsolódó cikkek