Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Egységes lesz az arculat
A Várkerület következő szakaszának felújítását sajtótájékoztatón ismertette dr. Farkas Ciprián polgármester (k), valamint Pongráczné Várnai Mária (j) és Filep Márk (b) önkormányzati képviselő

Várkerület: több zöld, kerékpárút, modern környezet

Egységes lesz az arculat

| Horváth Ferenc | Városi hírek

– A Várkerület második szakaszának felújítását követően egységes képet fest és modern környezetet nyújt majd a Várkerület teljes szakasza – mondotta dr. Farkas Ciprián polgármester a helyszínen. A beruházás 540 millió forintos kormányzati támogatásból valósul meg.

Folytatódik a Várkerület felújítása az Ötvös utca és a Széchenyi tér között. (Erről már részletesen beszámoltunk a Soproni Téma április 29-i számában, Tovább szépül a Várkerület címmel.) Dr. Farkas Ciprián a múlt heti sajtótájékoztatón kiemelte: az említett szakasz felújítása újabb mérföldkő a belváros rehabilitációja szempontjából. A fejlesztés eredményeként az eddiginél nagyobb zöldfelület, új kerékpárút és modern környezet áll majd a soproniak rendelkezésére. Egyetlen fát sem vágnak ki. A beruházás tervezett befejezése az év végére várható. A polgármester a munkálatok idejére kérte az ott élők és minden soproni megértését, türelmét. Mint elhangzott, lesz a beruházásnak egy olyan szakasza, amikor elkerülhetetlen lesz az Ötvös utca és a Széchenyi tér között rész lezárása.

A sajtótájékoztatón jelen volt Pongráczné Várnai Mária és Filep Márk önkormányzati képviselő is. Mindketten köszönetet mondtak a kormánynak, hogy ilyen válságos időkben is biztosít forrást a beruházásra. Egyúttal ők is kérték a soproniak és az érintett üzlettulajdonosok együttműködését.


Kapcsolódó cikkek

A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.