Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egyetemi tanévnyitó
Idén közel 1000 fiatal kezdte Sopronban az egyetemi tanulmányait, 12 százalékkal több hallgatót vettek fel, mint tavaly Fotó: Filep István

Egyetemi tanévnyitó

| Munkatársunktól | Városi hírek

Megtartotta tanévnyitó ünnepi tanácsülését a Soproni Egyetem.

Az idei évben a Benedek Elek Pedagógiai Karon gyűltek össze a felsőoktatási intézmény, valamint a város vezetői, illetve az elsőéves diákok. A kar kettős jubileumot ünnepel: a jogelőd intézmény 120 éve kezdte meg Magyarországon, soproni székhellyel az első óvópedagógusok oktatását, 60 éve pedig felsőfokú lett a képzés.  

– Ez a tanév azért is fontos az egyetem számára, mert a beiskolázás kiemelkedően sikerült, mintegy 12 százalékkal nőtt idén a felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest – emelte ki prof. dr. Náhlik András rektor. – A legjobb eredményt a Benedek Elek Pedagógiai Kar érte el, itt közel 30 százalékos a létszámemelkedés.

Dr. Fodor Tamás ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy a Benedek-karon és Sopronban jó helyen vannak az egyetemisták, ráadásul az egyik legszebb szakmát választották. – A hivatás, amelyre önök vállalkoztak, életre szóló. Mint pedagógusok a legnagyobb értékkel, a gyermekekkel foglalkoznak majd – mondta a polgármester.

Dr. habil Varga László, a kar dékánja ismertette a következő tanév fontosabb eseményeit, valamint beszámolt arról is, hogy a neveléstudomány mesterszakot idén szeptembertől, a kommunikáció és médiatudomány alapszakot pedig jövő ősztől indítják el. Ettől további hallgatói létszámemelkedést várnak. A Benedek-karra az általános és pótfelvételi eljárásban ebben a tanévben 417 első évfolyamos hallgató nyert felvételt, közülük 357-en alap-, 60-an mesterképzésen tanulnak.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.