Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Egyetemi búcsú Soprontól
Fotó: Griechisch Tamás

Egyetemi búcsú Soprontól

| Munkatársunktól | Városi hírek

Fáklyás felvonulással búcsúztak el Soprontól az egyetemisták az elmúlt szombaton. A végzős erdőmérnök-, faiparimérnök- és közgazdászhallgatók szombaton este az egyetem Bajcsy-Zsilinszky utcai főépületétől indultak.

Az ünnepség hagyományosan a Soproni Egyetem főépületénél kezdődött, ahol prof. dr. Náhlik András, az intézmény rektora és az egyetem karainak dékánjai, valamint valétaelnökök intettek búcsút a végzős hallgatóknak. Ezután a rektor kitárta a Soproni Egyetem kapuját a díszes menet előtt, majd a valétálók elindultak, hogy elbúcsúzzanak az alma materüknek otthont adó város utcáitól. Az úton sok erkélyen és ablakban gyertyákkal köszöntötték őket a lakosok. 

– Megható pillanat ez mindannyiuknak – mondta a Fő téren dr. Fodor Tamás polgármester. – Az idei esztendő különösen felemelő, hiszen éppen 100 éve történt, hogy a Selmecbányáról menekülő egykori Magyar Királyi Bányászati és Erdészeti Főiskola Sopronban talált új otthonra.

A polgármester így búcsúzott: – Amikor kilépnek az ősi várostorony alatt, ne feledjék, Sopron, a leghűségesebb város mindig várja önöket!

Az egyetemen közel 650 hallgató szerez idén diplomát. A Benedek Elek karon 260, az erdőmérnöki karon 69, a Lámfalussy Sándor közgazdaságtudományi karon 203 fő és a Simonyi Károly műszaki, faanyagtudományi és művészeti karon 110 diák végez. A záróvizsgák június 3-án kezdődnek és június 22-ig tartanak. A diplomaosztókat pedig június 25–28. között rendezik.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.