Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egyértelmű az emberek akarata

Firtl Mátyás: „Nem engedünk semmilyen hazai és külföldi zsarolásnak!”

Egyértelmű az emberek akarata

| Munkatársunktól | Városi hírek

– Ma Magyarország jóval erősebb, mint 2010-ben, de a fenyegetettségünk is lényegesen nagyobb. Elszántak vagyunk abban, hogy a magyarok érdekeit meg kell védeni. A nem szűnő népvándorlás veszélyezteti eredményeinket, otthonainkat, mindennapjaink nyugalmát, kultúránkat és Európát is – mondotta Firtl Mátyás, aki a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökeként a migránsválság kérdéskörének egyik legszakavatottabb ismerője.

– Kötelességünk a jövőben is megvédeni az országhatárt, Magyarországot, amint azt Európában csaknem egyedüliként eddig is eredményesen tettük – jelentette ki Firtl Mátyás.


Az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke kifejtette, Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz–KDNP-kormány a migránsválság legelső pillanatától és azt követően is, határozottan és elkötelezetten mindent megtett Magyarország megvédéséért. A jogi határzár a jogszabály-alkotások, módosítások hosszú sorát jelenti. – A törvények bizottsági és parlamenti előkészítésének, vitájának részeseként, a legtöbbnek vezérszónokaként mondhatom, hogy a jog minden erejét és lehetőségét hatékonyan fordítjuk arra, hogy a törvénytelenül betolakodóktól megvédjük a magyarokat. A fizikai határvédelem is bevált a határvédelmi kerítésnek és rendőreink, honvédeink elkötelezettségének, jelenlétének köszönhetően. Magyarország miniszterelnöke derekasan helytállt a nemzetközi támadások kereszttűzében: megvédte a magyar érdeket, a migránspárti politikusok diplomáciai ügyeskedései, a zsarolások, nyílt fenyegetések ellen. Eredményesen léptünk fel Magyarország védelmében, és ezt azért tehettük, mert a magyar emberek egybehangzó véleménye, támogatása adott ehhez felhatalmazást és erőt. Mi a magyar emberek akaratát hajtjuk végre, akiket erről megkérdeztünk. A magyar emberek óhaja egyértelmű: nem akarják, hogy Magyarország bevándorlóország legyen.


Firtl Mátyás ezt követően szólt a legújabb jogi lehetőségről, a „Stop Soros” törvénytervezetről, amelyet már tárgyal a parlament.


– A törvényjavaslat célja, hogy érvényesítse a magyar emberek nemzeti konzultáción is kifejezett akaratát, és megvédje Magyarország biztonságát – tette hozzá Firtl Mátyás. – A törvény szigorúan fellép mindenféle migrációt szervező, támogató és finanszírozó tevékenység ellen. Ilyen tevékenységhez belügyminiszteri engedély kell majd, ahhoz pedig nemzetbiztonsági vizsgálat szükséges. A migrációval foglalkozó szervezeteknek bevándorlási finanszírozási illetéket kell fizetni, és a belügyminiszter idegenrendészeti távoltartást rendelhet azon személyek ellen, akik Magyarország nemzetbiztonsági érdekeit sértik, vagy a közérdeket veszélyeztetik.

A törvénycsomag kétharmados részeket tartalmaz. Ezért az ellenzék támogatására is szükség lesz az elfogadásához. Az országgyűlésben döntés csak a választások után várható, ezért annak elfogadásával meg kell várni az új parlament megalakulását. Az embereknek addig is joguk van tudni, hogy melyik párt milyen állásponton van a „Stop Sorosról”. Vannak, akik a törvény ellen tiltakoznak, vannak, akik a kerítés lebontását követelik, és kezdettől támadják a kormány bevándorláspolitikáját, a jogi határzárat, a tranzitzónákat, a magyar határvédelmet, a kvótanépszavazást, a nemzeti konzultációt, és vannak, akik ezért pénzt is kapnak. Legutóbb pedig a belga miniszterelnök adott ultimátumot Közép-Európának. Erővel kényszerítenének bennünket 10 ezer migráns befogadására. Nem engedünk semmilyen zsarolásnak! Számunkra Magyarország az első! Harcolni fogunk azokkal, akik meg akarják változtatni Magyarország és Európa keresztény identitását, és ehhez már a V4-ekben szövetségesekre is leltünk.

Kapcsolódó cikkek