Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Egyedül otthon

| Cziráki Viktória | Városi hírek

Sok szülő újra munkába állt, de mivel online iskolai oktatás van, a gyerekek gyakran egyedül töltik a délelőttöt. Az otthon lévő gyerekkel beszélgessünk a háztartás veszélyeiről!

Ezeket a heteket sok gyerek egyedül tölti otthon, mivel a hagyományos oktatás még nem indult újra, de a szülők egy része már ismét munkába állt. – Ha a gyerek már abban a korban van, hogy egyedül otthon lehet hagyni, akkor is célszerű ellátni jó tanácsokkal, hogy ne kerüljön bajba – mondta a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Talán a legfontosabb ezek közül, hogy idegent ne engedjen be a lakásba! Ha küldeményünk érkezik, beszéljük meg vele, hogy az ajtóban vegye át! Ha bármilyen közüzemi szolgáltató munkatársa érkezne, arról előzetesen értesíteni kell bennünket, ilyen indokkal váratlanul senkinek ne nyisson ajtót! 

Babelláné Lukács Katalin hozzátette, biztonságuk érdekében lássuk el a gyerekeket tanácsokkal a nyílt láng, a gyufa használatáról, a szúró vagy vágóeszközöket pedig inkább tartsuk elzárva! Mivel balesetveszélyes, a szakember azt javasolja, a gyerek ne fürödjön, ha nincs otthon felnőtt. – Hasznos, ha a gyerek ismeri a segélyhívó számokat, de tisztázzuk vele, hogy ezeket csak valóban baj esetén tárcsázza, illetve legyen tisztában a saját lakcímével, hiszen baj esetén ez az első, amit kérdezni fognak – zárta a főelőadó.

Kapcsolódó cikkek

A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.