Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Egy doboznyi szeretet

Egy doboznyi szeretet

| Czetin Zoltán | Városi hírek

Sopronban négy helyszínen egészen december 20-ig várják a cipősdobozba csomagolt ajándékokat.

A Baptista Szeretetszolgálat az idén már 15. alkalommal hirdette meg a cipősdoboz-akciót. A kezdeményezés lényege, hogy cipősdobozba csomagolt ajándékokkal tegyük szebbé a rászoruló gyermekek karácsonyát. Az akció hivatalos weboldalán (ciposdoboz.hu) részletes útmutatás olvasható az ajándékok elkészítéséhez. A dobozba kerülhetnek tiszta és kifogástalan ruhaneműk, édesség, tisztálkodószerek és játékok is.  

– Mi már évek óta a túlkoros gyerekek iskolájában szoktunk ajándékot osztani – mondta el Gálné Kapás Márta, a soproni Baptista Pont vezetője. – Kevesen vannak, akik gondolnak arra, hogy nemcsak négyéves kislányokból áll a megajándékozottak köre, hiszen ezekben az iskolákban hattól huszonegy éves korig tanulnak fiatalok. Ezeknek a gyermekeknek ugyanúgy örömet okoz, ha valami hasznos ajándékot kapnak.

Idén elsősorban a Kozmutza-iskolának gyűjtenek a szervezők, de az ajándékokból kerül Somogy megyébe, Debrecenbe, Záhonyba, sőt még a határon túli magyarlakta területekre is. Az elkészült cipősdobozokat legkésőbb december 20-ig kell eljuttatni a gyűjtőhelyek valamelyikére.

Sopronban négy helyszínen várják az ajándékokat: a Rákóczi utcai Baptista Imaházban, a várkerületi Baptista Ponton és két Ferenczy János utcai oktatási intézményben, a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnáziumban, valamint a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógia Karának épületében.

Kapcsolódó cikkek

A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.