Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Egy doboznyi szeretet

Egy doboznyi szeretet

| Czetin Zoltán | Városi hírek

Sopronban négy helyszínen egészen december 20-ig várják a cipősdobozba csomagolt ajándékokat.

A Baptista Szeretetszolgálat az idén már 15. alkalommal hirdette meg a cipősdoboz-akciót. A kezdeményezés lényege, hogy cipősdobozba csomagolt ajándékokkal tegyük szebbé a rászoruló gyermekek karácsonyát. Az akció hivatalos weboldalán (ciposdoboz.hu) részletes útmutatás olvasható az ajándékok elkészítéséhez. A dobozba kerülhetnek tiszta és kifogástalan ruhaneműk, édesség, tisztálkodószerek és játékok is.  

– Mi már évek óta a túlkoros gyerekek iskolájában szoktunk ajándékot osztani – mondta el Gálné Kapás Márta, a soproni Baptista Pont vezetője. – Kevesen vannak, akik gondolnak arra, hogy nemcsak négyéves kislányokból áll a megajándékozottak köre, hiszen ezekben az iskolákban hattól huszonegy éves korig tanulnak fiatalok. Ezeknek a gyermekeknek ugyanúgy örömet okoz, ha valami hasznos ajándékot kapnak.

Idén elsősorban a Kozmutza-iskolának gyűjtenek a szervezők, de az ajándékokból kerül Somogy megyébe, Debrecenbe, Záhonyba, sőt még a határon túli magyarlakta területekre is. Az elkészült cipősdobozokat legkésőbb december 20-ig kell eljuttatni a gyűjtőhelyek valamelyikére.

Sopronban négy helyszínen várják az ajándékokat: a Rákóczi utcai Baptista Imaházban, a várkerületi Baptista Ponton és két Ferenczy János utcai oktatási intézményben, a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnáziumban, valamint a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógia Karának épületében.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.