Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egy csokornyi jótékonyság
Milchram Dániel, Homoki-Farkas Bence és Boda Brigitta ballagási csokraik árát ajánlották fel a soproni mentőknek

Egy csokornyi jótékonyság

| Bertha Ágnes | Városi hírek

Segíteni jó! Így érzi az a pár végzős orsolyás diák is, akik ballagási csokraiknak az árát felajánlották a soproni mentőknek.

Boda Brigitta, a Szent Orsolya Gimnázium 12.bg osztályosa ballagása előtt nem sokkal találkozott egy budapesti középiskola kezdeményezésével: kérték a diákok a hozzátartozóikat, hogy a ballagási csokorra szánt összeget fordítsák jótékony célra. Brigi továbbfűzte a gondolatot, és felvetette osztálytársainak is. – Sajnos kicsit későn jött az ötlet, így az osztályunkból hárman, rajtam kívül Homoki-Farkas Bence és Milchram Dániel csatlakozott a felajánláshoz, illetve osztályfőnökünk, Sántha Erzsébet is „beszállt” – mesélte Brigi. – Megkértük a családunkat, hogy a ballagási csokorra szánt összeget külön borítékban adják át, így azt fel tudjuk ajánlani. Közösen úgy döntöttünk, hogy a soproni mentők hasznos célokra fordítanák a pénzt. 

A soproni mentőszolgálatot segítő alapítványt Brigi szülei keresték fel, hogy az édesanyja által százezer forintra kiegészített összeget átadják. A mentőszolgálat a június 6-i mentők napjára pedig meghívta a jótékony fiatalokat és szüleiket.

Boda Brigitől korábban sem állt távol a segítségnyújtás: – Korábban állatmenhelyeket is támogattunk, de az első önálló felajánlásomat két éve tettem: 53 centi, levágott hajamat ajánlottam fel rákos gyerekeknek, úgy tudom, már el is készült belőle a paróka.

– Nagyon meglepő volt a diákok felajánlása, őszintén szólva, első hallásra el is bizonytalanodtam, hogy megfoszthatjuk-e a ballagókat az ajándékaiktól – hangsúlyozta Bujtás József, a Soproni Mentőállomás vezetője. – Ehhez hasonló segítséggel még nem találkoztam, így nagyon meghatott az adomány.

Az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány a felajánlott százezer forintot eszközbeszerzésre fordítja – tette hozzá Bujtás József.

A mentők napján a mentőszolgálat regionális igazgatója, dr. Lórántffy Mária is köszönetet mondott a jótékony felajánlást tett három fiatalnak, és kisebb ajándékokkal köszönte meg a segítséget.

Mentők elismerése: A mentők napján idén is köszöntötték a szolgálat dolgozóit. – Becsülendő, hogy az állomás dolgozói ilyen elszántsággal űzik a munkájukat, amely rengeteg kompromisszumot és szakértelmet igényel, hiszen amikor ők dolgoznak, az élet a tét – mondta az ünnepségen dr. Fodor Tamás. A polgármester jutalomban részesítette a mentőállomás négy dolgozóját: dr. Varga Eszter mentőorvost, Dobák Ádám mentőápolót, Ábri Imre és Kovács István metőgépkocsi-vezetőket, akik az elmúlt évben kiemelkedően végezték a munkájukat.

Kapcsolódó cikkek