Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Dr. Király Jenő-díjas főorvos
Dr. Payer Erzsébet a hűség napon vette át a Dr. Király Jenő-díjat Fotó: Griechisch Tamás

Dr. Király Jenő-díjas főorvos

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban a hűség napján adják át a város legrangosabb kitüntetéseit. 2019-ben a Dr. Király Jenő-díjat dr. Payer Erzsébetnek ítélték oda.

A Dr. Király Jenő-díjat a város egészségügyi ellátása területén végzett kiemelkedő orvosi, szakmai, tudományos tevékenységet végző magánszemélynek ítéli oda minden évben a város képviselő-testülete. A 2019-es díjazott dr. Payer Erzsébet volt. 

Dr. Payer Erzsébet 1977-ben szerzett orvosi diplomát a pécsi orvostudományi egyetemen, majd azonnal a soproni kórház pszichiátriai osztályának szolgálatába állt. Szakterületei a pszichózis, a hangulati és szenvedélybetegségek. Folyamatosan képezte magát, előbb egészségügyi menedzser, majd orvos–közgazdász végzettséget szerzett. 1996-ban kapta meg főorvosi kinevezését. 2002-ben előbb a Pszichiátriai Osztály, majd 2013-tól az általa kezdeményezett és beindított Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály megbízott osztályvezető főorvosa lett. A rehabilitációs osztály a régió betegellátása szempontjából nélkülözhetetlen, és elmondható, hogy a főorvos irányítása alatt rendkívül jól szervezett egységgé vált. A rábízott betegek és a kollégák is emberségéről és kitűnő vezetői egyéniségéről számolnak be. Elhivatottságát jelzi, hogy 2011-es nyugdíjba vonulása óta is ellátja az osztály vezetését. Orvosi hivatása mellett több évtizedig aktív közéleti tevékenységet is folytatott, alpolgármestere volt Sopronnak. Dr. Payer Erzsébet a díjjal járó pénzösszeget a Medical Mental Alapítvány részére ajánlotta fel.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.