Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Dr. Farkas Ciprián: segíti az önkormányzat a 70 évnél idősebb soproni polgárokat
Fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián: segíti az önkormányzat a 70 évnél idősebb soproni polgárokat

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az idősek védelmében új lehetőségeket teremtett a soproni önkormányzat, kérik a 70. életévüket betöltött lakókat, hogy jelentkezzenek a programba. Otthonmaradásuk, megóvásuk érdekében gondoskodnak helyettük a szükséges dolgok beszerzéséről.

A polgármester tájékoztatója:

A koronavírus-járvány idején a megszokottnál is nagyobb jelentőséggel bír az idős szeretteinkről és polgártársainkról való gondoskodás. 

Ennek érdekében a tegnapi nappal a soproni önkormányzat elindította programját, mely azon 70 évnél idősebb soproni polgároknak nyújt segítséget, akik egészségük megóvása érdekében vállalják az otthon tartózkodást, de hozzátartozó hiányában nem tudnak a saját ellátásukról gondoskodni. 

Kedves 70. életévüket betöltött soproniak! 

Amennyiben tehát vállalják az otthon tartózkodást, segítséget nyújtunk a mindennapi életvitelhez szükséges élelmiszerek, higiéniai termékek és gyógyszerek beszerzésében. 

Jelentkezésüket hétfőtől péntekig 8-12 óra között várjuk a (99) 515-272-es vagy a (99) 515-435-ös telefonszámon, vagy az idosellatas@sopron-ph.hu e-mail címen! 

Tisztelt Soproniak! 

Ahogyan azt korábban is hangsúlyoztam, ezekben az időkben különösen fontos a nemzeti összefogás! Fantasztikus látni, hogy mindez helyi szinten, Sopronban is megvalósul! 

Amennyiben önkéntesként Te is részt vennél ebben a példaértékű összefogásban, úgy várjuk jelentkezésedet a (99) 515-210-es telefonszámon, vagy az onkentes@sopron-ph.hu e-mail címen! 

Hajrá Sopron!

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”