Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Dr. Farkas Ciprián: Az emberi élet védelme és az egészség megőrzése a legfontosabb!
Fotó: Magasi Dávid

Dr. Farkas Ciprián: Az emberi élet védelme és az egészség megőrzése a legfontosabb!

| sopronmedia.hu | Városi hírek

A kialakult helyzetben számunkra az emberi élet védelme és az egészség megőrzése a legfontosabb, így meg kell oldanunk azt, hogy lassítsuk a koronavírus terjedését – hangsúlyozta pénteki sajtótájékoztatóján dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

Az Idősek Otthonánál tartott tájékoztatón elhangzott: az önkormányzat 30 millió forintot különít el a koronavírus-járvány okozta költségek rendkívüli finanszírozására. A költségvetés felülről nyitott, szükség esetén tovább bővíthető. A Központi Gyermekkonyhának a meglévő keretösszeg mellett további 30 millió forintot irányoztak elő a többletkiadásaik finanszírozására. Az idősek és a rászorulók érdekében 30 millió forinttal megemelték a Soproni Szociális Intézmény költségvetését, ezzel is elősegítve a hatékony fellépésüket.

Kétmillió forinttal támogatják az Együtt az Életért, Sopronért Mentő Alapítványt. Pontosan ekkora összeg hiányzott számukra, hogy egy új, nagy teljesítményű és egyben korszerű mentőorvosi autót vásároljanak. Azon 70. életévüket betöltött soproniaknak, akik vállalják, hogy nem hagyják el az otthonukat, a már meglévő bevásárlási szolgáltatás mellett a melegétkeztetésüket is biztosítják napi 700 forintos díj ellenében. Az önkormányzat magára vállalja a csomagolással és a kiszállítással kapcsolatos költségeket.  

A polgármester megköszönte minden soproninak és önkéntesnek azt a fegyelmezettséget és segítőkészséget, amit ezekben a nehéz napokban tanúsítanak, mindazok érdekében, akik rászorulnak erre a városban.

A sajtótájékoztatóról készült videó itt nézhető meg >>

Kapcsolódó cikkek