Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Díjazott soproni építésziroda

| Munkatársunktól | Városi hírek

Három munkájával is rangos elismerést, az úgynevezett BIG SEE építészeti díjat nyert a Józsa Dávid vezette soproni építésziroda.

 Három tervükkel pályáztak, mindegyiket el is ismerte (saját kategóriájában) a szakmai zsűri. A bírálatuk alapján győztes lett a Szent Orsolya újonnan megépített óvodája, a Hotel Sopronon belül kialakított látvány wellnessrészleg, valamint a Szombathelyen létrehozott Romkert passzázs.

A soproni csapat izgalommal várhatja az októbert, amikor bejelentik, hogy kik lettek a nagydíjasok, mindhárom most díjazott tervük ott van a lehetséges nyertesek között.

A szlovéniai Ljubljanában székelő BIG SEE (a szó angol rövidítése magyarul Délkelet-Európát jelent) szervezet minden évben pályázatot ír ki Közép-Európa 19 országában az építészek, tervezők, dizájnerek számára. A cél a kreatív iparágak fellendítése, a gazdaság és a design különböző területein tevékenykedő szereplők összekötése, valamint az egészséges verseny és az innováció támogatása. A győztesek pedig nem mindennapi lehetőséghez jutnak, hiszen bemutatkozhatnak az összes érintett országban (amelyekben több mint 250 millió ember él).

Az elismerést korábban már a soproni Szikszai László bútor designer is megkapta.

Kapcsolódó cikkek