Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Depresszió? Beszéljünk róla!

| Munkatársunktól | Városi hírek

Április 7. az egészség világnapja, az Egészségügyi Világszervezet ez évi témájának pedig a depressziót jelölte meg.

 Az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szö­­vet­­sé­­gének soproni csoportja prog­­rammal várja az érdeklődőket április hetedikén, pénteken délután két órától a vármegyeháza (Fő tér 5.) első emeletén. A rendezvény eredményhirdetéssel kezdődik, a szervezők ugyanis előzetesen „Válaszd a jókedvet – Apró örömök az életben” címmel pályázatot hirdettek. Erre várták a gyerekek alkotásait.

Ezt követően dr. Bodnár Má­­ria gyermekpszichiáter tart előadást „A depresszió felismerése és kezelése különböző korosztályok esetében” címmel. A program zárásaként Katyiné Grabner Katalin „Játék a szivárvány színeivel” elnevezéssel kreatív műhelyt tart, ahol olyan technikákat mutat majd be, amellyel kitörhetünk a nyomasztó szürkeségből. A szükséges anyagokat a helyszínen biztosítják.

Mint azt Palotai Ritától, a program szervezőjétől megtudtuk, a világnap hetében az iskolavédőnők a depresszióról, annak felismeréséről, a segítségnyújtásról beszélgetnek a tanulókkal, ugyanis a téma szempontjából leginkább érintettek a kamaszok.

Az április 5-i lapszámunkban az Egészségünkért rovat tervezett témája szintén a depresszió.

Kapcsolódó cikkek