Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Csendes főhajtás
Dr. Simon István, dr. Farkas Ciprián és Csiszár Szabolcs (balról jobbra) hajtott fejet a Lackner-szobornál Fotó: Filep István

Csendes főhajtás

| Munkatársunktól | Városi hírek

Városunk polgármesteréről, Lackner Kristófról minden évben a születése napján emlékeznek meg.

A Lackner Kristóf utcában álló szobornál – a járványügyi előírásoknak megfelelően – csendes főhajtást tartott és koszorúzott dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester.

Dr. Farkas Ciprián kifejtette: a hagyományok szerint ezen a napon köszöntötték volna a virilistákat, a város legnagyobb adózóit. A koronavírus-járvány miatt ezt idén nem lehetett megtenni, de egy későbbi időpontban megtartják az ünnepséget.

Lackner Kristóf, a legendás városvezető 449 éve, 1571. november 19-én született. 1613-ban választották először polgármesterré, több megszakítással összesen 11 évig állt a város élén.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Az M85-ös története

Az M85-ös története

2020. 12. 23. | Munkatársunktól

Több évtizedes álom valósult meg az M85-ös Sopron és Csorna közötti szakaszának elkészültével, mert így már Győrig autóúton utazhatunk, elérve az országos hálózatot. A munkálatok folytatódnak a Sopron-kelet-csomóponttól az országhatárig.