Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Családterápiás vándorgyűlés

| sopronmedia.hu | Városi hírek

Sopronban, a Liszt-központban rendezte 33. vándorgyűlését az elmúlt héten a Magyar Családterápiás Egyesület. A háromnapos program központi témái a hűség, a lojalitás és a kötődés volt.

A pénteki ünnepélyes megnyitón a város nevében  

dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, városi tanácsnok mondott köszöntőt. Kiemelte: a társadalom alapegységét a családok jelentik már évezredek óta, éppen ezért nem mellékes, hogy az alapfunkcióikat hogyan tudják ellátni és megőrizni a megváltozott társadalmi, technológiai körülmények között. Hogyan tudnak szeretetteljes közeget biztosítani a felnövekvő generáció számára. Ezért fontos a vándorgyűlés, hiszen alkalmat ad ezen kérdéseknek a megvitatására.

A konferencián előadás hangzott el például a soproni kultúrcsaládokról és a családterápia soproni helyzete is napirendre került. A háromnapos programon szó volt arról is, hogy hogyan jelenik meg a terápiákban a szülőföldhöz, nyelvhez, hagyományokhoz való hűség.

A vándorgyűlésen 800 segítő foglalkozású szakember, családterapeuta vett részt.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Megvalósult fejlesztések

Megvalósult fejlesztések

2018. 12. 19. | Munkatársunktól

A közelmúltban több fontos fejlesztés is befejeződött Sopronban. Megújult a Széchenyi-gimnázium homlokzata, elkészült az elkerülő út 1,3 kilométeres szakasza, megvalósult a belvárosi utcák és terek víziközműveinek felújítása, a burkolatok és a közvilágítás rekonstrukciója.