Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Családi szárnyalás
Népszerűek és kedveltek voltak a repülőmakettek és a drónok is Fotó: Torma Sándor

Tündértanoda és pilótaképző is várta az érdeklődőket

Családi szárnyalás

| Munkatársunktól | Városi hírek

Népszerű volt a „Szárnybontogató” családi nap a Liszt-központban: közel 400 látogatója volt a szombat délutáni programnak. A családok évében meghirdetett rendezvénnyel a madarak éve előtt is tisztelegtek a szervezők, és a közelgő 11. Soproni Tündérfesztiválra is szárnyat bonthattak az érdeklődők.

A Liszt-központ előtt hagyományőrző solymászok és persze madaraik fogadták az arra járókat. Többek között az év madara, a vándorsólyom is a Liszt elé költözött erre a napra, hangos visítása távolabbról is odacsalogatta a kíváncsiakat – és távol tartotta a galambokat.


A szervezők a fiúknak „Pilótaképzőt”, a lányoknak „Tündértanodát” hirdettek – ügyességi feladatokkal és bátorságpróbákkal. A „Pilótaképzőben” többek között volt levegőben egyensúlyozás, felhővadászat és térképböngészés is. A „Tündértanodában” megtanulhattak a lányok tűsarkon tipegni, virágos sminket készíteni, és volt mosolyfotózás is. Akik minden feladatot teljesítettek, oklevelet kaptak annak bizonyságául, hogy felkészültek a június 9-i Tündérfesztiválra. Maga Cinderella is feltűnt a tömegben, hogy a barlangszínház varázslatos előadására invitálja a családokat.


A délután leginkább várt vendége a Zirano Színház előadása volt: egy világjáró kisegérről szólt a bábos mese és a játékot megihlető többszörösen díjazott gyermekkönyv.


A programnak ezúttal is sok soproni partnere volt: a Petőfi Színház kelléktárából származó eszközöket, tárgyakat az óvónőképző hallgatói felhasználták, és együtt kézműveskedtek a gyerekekkel, „Égi társasozás” várta a táblás játékok rajongóit, a kamaszok és az apukák örömére pedig modellezők és profi drónpilóták tartottak bemutatót és szaktanácsadást. Mindezt madártejjel, édes finomságokkal és meseszép könyvekkel is „megfűszerezték” a szervezők.
A májusi családi nap a gyermeknap jegyében zajlik majd: május 27-én, vasárnap délután a Munkácsy-terem és a Petőfi tér körül zsibonghatnak majd a családok.

Kapcsolódó cikkek