Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Családi legendárium – pályázat

| Czetin Zoltán | Városi hírek

Irodalmi pályázatot hirdetett általános és középiskolásoknak a Soproni Múzeum Macskakő Gyermekmúzeuma, amelyben családi történeteket várnak a gyermekektől. A kiírás célja, hogy a fiatalok kifaggassák idősebb rokonaikat és gyűjtsenek össze minél több érdekes történetet a család életéből.

Minden család őriz izgalmas, vidám vagy éppen szomorú történeteket. A pályázatra ezeket az igaz sztorikat várják a szervezők, amelyek a szülők, a nagyszülők vagy a dédszülők idejéből származnak. Formai és terjedelmi megkötés nincs, a szöveget géppel vagy kézzel is megírhatják a fiatalok. – Lehet, hogy a nagyszülő emlékeiből egy gyermek teljesen mást tart fontosnak, mint egy felnőtt, ami nem baj, mert az a lényeg, hogy átélje azt a múltbéli történést, amit papírra vet – mondta Martos Virág, a Soproni Múzeum közművelődési munkatársa. – Az is izgalmas, ha a család részese volt valami különleges történelmi eseménynek, de akár egy hétköznapi történetet is fel lehet dolgozni.  

A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja el két kategóriában (7–12 évesek, 13–18 évesek), a legjobb történetekből pedig szeretnének egy beszélgetéssorozatot indítani a gyermekmúzeumban. Az írásokat október 19-ig kell eljuttatni a Macskakő Gyermekmúzeum címére (Sopron, Szent György utca 12.) vagy a macskako.sopron

@gmail.com e-mail-címre. Az eredményhirdetést és a díjkiosztót november 8-án tartják a gyermekmúzeumban.

Kapcsolódó cikkek