Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Cigi helyett virágot!
Fotó: Németh Péter

Cigi helyett virágot!

| Munkatársunktól | Városi hírek

A nemdohányzók világnapja alkalmából virágosztással egybekötött tájékoztatót tartottak az elmúlt héten a városháza előtt.

Dr. Berkesné dr. Ács Gabriella járási tiszti főorvos kiemelte: a dohányzás egészségkárosító hatása nem rögtön jelentkezik, viszont évekkel rövidíti meg a cigarettázók életét. – Éppen ezért ne is szokjanak rá! – fordult a jelenlévő fiatalokhoz a szakember.  

Dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok hangsúlyozta: a cigarettázás miatt hazánkban évente harmincötezren, a passzív dohányzás miatt pedig kétezren veszítik életüket. – Az önkormányzat örömmel állt a rendezvény mellé támogatóként, ugyanis a dohányzás elleni küzdelem olyan ügy, amelyet nem lehet elégszer hangsúlyozni – tette hozzá.

A rendezvényen megjelentek közül azok, akik kitöltöttek egy tesztet és vállalták, hogy nem vagy kevesebbszer gyújtanak rá, egy cserepes virágot kaptak ajándékba a Soproni Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának munkatársaitól.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”