Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Cigi helyett virágot!
Fotó: Németh Péter

Cigi helyett virágot!

| Munkatársunktól | Városi hírek

A nemdohányzók világnapja alkalmából virágosztással egybekötött tájékoztatót tartottak az elmúlt héten a városháza előtt.

Dr. Berkesné dr. Ács Gabriella járási tiszti főorvos kiemelte: a dohányzás egészségkárosító hatása nem rögtön jelentkezik, viszont évekkel rövidíti meg a cigarettázók életét. – Éppen ezért ne is szokjanak rá! – fordult a jelenlévő fiatalokhoz a szakember.  

Dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok hangsúlyozta: a cigarettázás miatt hazánkban évente harmincötezren, a passzív dohányzás miatt pedig kétezren veszítik életüket. – Az önkormányzat örömmel állt a rendezvény mellé támogatóként, ugyanis a dohányzás elleni küzdelem olyan ügy, amelyet nem lehet elégszer hangsúlyozni – tette hozzá.

A rendezvényen megjelentek közül azok, akik kitöltöttek egy tesztet és vállalták, hogy nem vagy kevesebbszer gyújtanak rá, egy cserepes virágot kaptak ajándékba a Soproni Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának munkatársaitól.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.