Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Búcsú az iskolától
A tavalyi fáys ballagás képei – jövő hétvégén már újabb diákok kötik fel a szalagot Fotó: Soproni Téma-archívum

Búcsú az iskolától

| P. Horváth László | Városi hírek

Május első hétvégéjén tartják meg Sopronban a középfokú oktatási intézményekben a ballagásokat. Városunkban 884-en érettségizhetnek.

Mozgalmas napok várnak a középiskolai végzős diákokra. Május első hétvégéjén búcsút vesznek az iskolájuktól, majd megkezdődik a nagybetűs élet egyik fontos állomása, az érettségi. A vizsgaidőszak egészen június végéig tart. Írásunkban csokorba szedtük a ballagási időpontokat. 

Soproni SzC Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnázium: május 3., péntek 16 óra, iskola

Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium: május 4., szombat 11 óra, evangélikus templom

Soproni SzC Fáy András Két Tanítási Nyelvű Gazdasági Szakgimnáziuma: május 3., péntek 17 óra, a szakgimnázium épülete előtti tér

Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) és Kollégium: május 4., szombat 10 óra, Deák-kút

Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskola: május 4., szombat 10 óra, iskola

Soproni SzC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégium: május 4., szombat 10 óra, iskola

Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda: május 4., szombat 9.30, Szent György-templom

Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium: május 4., szombat 11 óra, Tuskó emlékmű (eső esetén 10 óra, GYIK)

Az írásbeli érettségiket május 3–24. között tartják. Először horvát, német, szerb és szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyakból írnak érettségit a jelentkezők. Hatodikán, hétfőn a magyar nyelv és irodalom, kedden a matematika, szerdán pedig a történelem írásbelikkel folytatódik az érettségi. Csütörtökön angol, pénteken német nyelvből adnak számot tudásukról a diákok. Ezt követően jönnek sorra az egyénileg, pluszban választott tantárgyak.

Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 5–13-a között lesznek, a középszintű szóbeli vizsgák időszaka június 17–28-ig tart. Sopronban az önkormányzattól kapott adatok szerint 884 végzős diák tesz érettségi vizsgát.

Kapcsolódó cikkek