Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Börtön elől menekülőt és rongálót is fogtak a soproni rendőrök

Börtön elől menekülőt és rongálót is fogtak a soproni rendőrök

| Városi hírek

A rendőrök a közelmúltban több körözött személyt is elfogtak Győr-Moson-Sopron megyében.

A soproni rendőrök 2018. július 9-én 11 órakor egy 55 éves veszprémi  lakost igazoltattak a 84-es számú főúton, a határátlépési pontnál. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a Veszprémi Törvényszék BV Csoportja a férfi körözését rendelte el, mivel a letöltendő szabadságvesztését nem kezdte meg. Az 55 éves férfit a rendőrök elfogták és a Sopronkőhidai Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.   

Ugyanezen a napon és időben a soproni rendőrök a határátlépési pontnál egy 49 éves veszprémi nőt is igazoltattak. Az asszonyról megállapították, hogy a Veszprémi Rendőrkapitányság a körözését rendelte el, ezért őt elfogták és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába vitték. 

A győri rendőrök 2018. július 9-én 20 óra 39 perckor – lakossági bejelentés alapján – egy 21 éves fiatal nővel szemben intézkedtek, akit egy üzlet eladói bolti lopáson tetten értek. Az adattárakban történt ellenőrzés során a járőrök megállapították, hogy a nőt a Pesti Központi Kerületi Bíróság elfogatóparancs alapján körözi, ezért őt elfogták és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába vitték.

A rendőrségre érkezett bejelentés arról, hogy 2017. augusztus 18-án 23 óra és augusztus 19-én 7 óra 30 perc között egy vasúti kocsit festékkel lefújtak. A rendőrség tanúkutatást és adatgyűjtést végzett, amelynek során a cselekmény elkövetőjét - egy fiatalkorú helyi lakost - beazonosították. A 17 éves fiút elfogták, a Soproni Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését elismerte. 

A Soproni Rendőrkapitányság a fiatalkorúval szemben folytatott nyomozásában elvégezte a szükséges eljárási cselekményeket, majd az iratokat átadta az ügyészségnek.

Kapcsolódó cikkek