Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Biztonságunk a tét
Orbán Viktor miniszterelnök felszólalt az Európai Parlament plenáris ülésén Brüsszelben április 26-án Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Firtl Mátyás: „Megvédjük a magyar emberek érdekeit”

Biztonságunk a tét

| Munkatársunktól | Városi hírek

– Kötelességünk megvédeni a magyar emberek érdekét, Brüsszelnek pedig tiszteletben tartani a tagállamok függetlenségét – jelentette ki Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője a Soproni Témának.

– Magyarországon mindenki megtapasztalhatja, hogy 2010 után a kormány alapvető kérdésekben kikéri az emberek véleményét, és annak megfelelően alakítja az ország ügyeit – mondotta a képviselő. – Mindez azért történhet így, mert egy ország politiká­­ja csak akkor lehet sikeres, ha azt az emberek véleményére alapozzák. A legfontosabb kérdésekben minden esetben nemzeti konzultációban mondhatták el véleményüket. Brüsszel most ismét támadja az eredményeinket: a rezsicsökkentést, elvenné tőlünk a lehetőséget, hogy mi magunk dönthessünk az adócsökkentésekről és a munkahelyteremtés módjairól, veszélyezteti a magyar családok érdekében tett intézkedéseink eredményeit.

Brüsszel változatlanul Magyarországra akarja kényszeríteni a betelepítési kvótát. Szeretné elérni, hogy bontsuk le a fizikai és a jogi határzárat, és engedjük be a migránsokat. Alapjaiban veszélyezteti ezzel családjaink biztonságát, a mindennapjaink biztonságát, az ország jövőjét, miközben a ma­­gyarok egyértelműen elutasították a migránsok betelepítését.

Firtl Mátyás ezt követően szólt arról, hogy milyen kemény küzdelmet vívunk azért, hogy megvédjük eddigi eredményeinket. Mint kifejtette: – Az országgyűlésben mindent megteszünk azért, hogy megvédjük a magyar emberek érdekét, és láthatják, hogy miniszterelnökünk maga állt helyt tisztességgel, becsülettel Brüsszelben azért, hogy az Európai Unió tartsa tiszteletben a tagállamok függetlenségét. Nem engedjük meg, hogy Brüsszel a nemzeti érdekeink ellen, a ma­­gyar emberek akarata ellenére döntsön az életünket meghatározó fontos kérdésekben! Ezért minden magyar ember támogatására szükségünk van a továbbiakban is.

A képviselő úgy látja, Magyarország akkor erős, ha egységes, a kormány akkor tud minden magyar emberért kiállni, ha minél többen támogatják az ország érdekeit védő törekvéseit. Ezért arra kér mindenkit, akinek fontos a nemzeti függetlenség, aki meg akarja védeni a rezsicsökkentést, az adócsökkentést, a mindennapjaink biztonságát, aki meg akarja állítani Brüsszel elhibázott be­­ván­­dor­­lás­­politikáját, hogy töltse ki a Nemzeti Konzultáció kérdőívét, ezzel és így támogatva a kormány küzdelmét.

A konzultációs íven a következő kérdések szerepelnek:

  • Brüsszel veszélyes lépésre készül. A rezsicsökkentés eltörlésére akar kényszeríteni bennünket. Ön szerint mit tegyen Magyarország?
  • Az elmúlt időszakban egymást követték a terrortámadások Európában. Ennek ellenére Brüsszel kényszeríteni akarja Magyarországot, hogy az illegális bevándorlókat engedjük be. Ön szerint mit tegyen Magyarország?
  • Mára kiderült, hogy a Magyarországra tartó illegális bevándorlókat az embercsempészek mellett bizonyos nemzetközi szervezetek is törvénytelen tevékenységre ösztönzik.
  • Ön szerint mit tegyen Magyarország?
  • Egyre több külföldről támogatott szervezet működik Magyarországon azzal a céllal, hogy hazánk belügyeibe átláthatatlan módon beavatkozzon. Ezek működése veszélyeztetheti függetlenségünket. Ön szerint mit tegyen Magyarország?
  • Magyarországon az elmúlt években azért volt eredményes a munkahelyteremtés, mert a saját utunkat jártuk. Brüsszel azonban támadja a munkahelyteremtő intézkedéseket.
  • Ön szerint mit tegyen Magyarország?
  • Magyarország elkötelezte magát az adócsökkentés mellett. Brüsszel most emiatt is támadja hazánkat. Ön szerint mit tegyen Magyarország?


A Nemzeti Konzultáció az interneten is megtalálható és kitölthető >>

Kapcsolódó cikkek