Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Biztonságosabbak lettek a gyalogátkelőhelyek
Fotó: Griechisch Tamás

Biztonságosabbak lettek a gyalogátkelőhelyek

| sopronmedia.hu | Városi hírek

Mintegy 10 millió forintból újultak meg a Mező utca és a Ferenczy János utca kereszteződésében található gyalogátkelőhelyek. A zebrákat biztonsági elemekkel egészítették ki, és erősebb fényű közvilágítás biztosítja a jobb láthatóságot sötétedést követően.

Már lassítania kell az autósoknak ahhoz, hogy biztonságosan át tudjanak hajtani a Ferenczy János és a Mező utca kereszteződésében lévő gyalogátkelőhelyeken – így körültekintőbbek tudnak lenni. A kivitelező Sopron Holding Zrt.-től megtudtuk: a beruházás keretében kiemelték a zebrákat az utcaszintből és élénk, messziről is jól látható piros színnel festették fel a jelzéseket. Emellett a gyalogátkelőhelyek új, erősebb megvilágítást is kaptak. A környéken élők nagyon örülnek a beruházásnak. 


Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.