Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Biztonságosabb úton
Nagy a forgalom Sopron és Balf között, ezért is fontos a mostani felújítás Fotó: Griechisch Tamás

Az agglomerációhoz vezető utak is megújulnak

Biztonságosabb úton

| P. Horváth László | Városi hírek

Mintegy hat kilométer hosszan újult meg a Fertő-parti út Sopron és Balf közötti szakasza. A beruházás hatszázmillió forintba került.

– A soproniak az utóbbi időben már megszokhatták, hogy gyakran mondunk jó híreket a közútfejlesztéssel kapcsolatban – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián az elmúlt héten tartott helyszíni sajtótájékoztatón. – Most azt jelenthetjük be, és ezt már tapasztalják is az erre közlekedők, hogy befejeződött a Sopron és Balf közötti útszakasz felújítása. Városunk az erejéhez mérten jelentős összeget fordít az utak korszerűsítésére. Tesszük mindezt azért, mert a kampány során a legtöbb megjegyzés, kérés a közutak felújításával, a parkolók bővítésével volt kapcsolatos. Ezen vállalásunkat váltjuk valóra, és az öt évre elnyert bizalmat szeretnénk megszolgálni.

Péli Nikoletta, a településrész önkormányzatának elnöke köszönetét fejezte ki azért, hogy megvalósulhatott az út felújítása. Ezáltal biztonságosabb lett a közlekedés.

– A magyar kormány azért tud ilyen jelentős forrásokat a közutak fejlesztésére fordítani, mert most érik be az elmúlt időszak gazdaságpolitikája – emelte ki Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – Ennek köszönhetően a korábban betervezett források most magasabb összegben állnak rendelkezésre. Sopronban is az a cél, hogy a városon belüli utak mellett az agglomerációhoz vezető útszakaszok is folyamatosan újuljanak meg. Az elmúlt időszakban mintegy kétmilliárd forint jutott a Sopron–Harka, a Sopron–Ágfalva, valamint a most átadott út korszerűsítésére.

Megtudtuk, az úgynevezett Fertő-parti út Sopron és Balf között, hat kilométeren újult meg. Kicserélték az aszfaltot, valamint a vízelvezető-árkokat is kitisztították. A beruházás mintegy hatszázmillió forintba került.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.