Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Biztonságos véradás
– Aki egészséges, jöjjön el a meghirdetett véradásokra, így erősítve a hazai készleteket! – kérik a szakemberek Fotó: Soproni Téma-archívum

A segítők a www.veradas.hu-n foglalhatnak időpontot

Biztonságos véradás

| P. Horváth László | Városi hírek

A vérre a veszélyhelyzetben is folyamatosan szükség van, mivel sok beteg élete, felépülése múlik azon, hogy az ellátásához szükséges készítményeket megkapja – hangsúlyozta Szijártó Gyöngyi, a Magyar Vöröskereszt területi koordinátora.

– Városunkban a Győri úton, a Soproni Gyógyközpont területén található vérellátó központban a véradás biztonságos, szabályozott körülmények között zajlik – nyilatkozta Szijártó Gyöngyi, a Magyar Vöröskereszt területi koordinátora. – A kórház bejáratánál a szakemberek megmérik a leendő véradók testhőmérsékletét, és az egészségi állapotukkal kapcsolatos kérdéseket tesznek fel. A vért adók és kapók egészsége érdekében a soproni vérellátó intézet további korlátozó intézkedéseket is hozott. Fontos, hogy olyan ne jelentkezzen véradásra, aki az elmúlt egy hónapban külföldön járt, illetve ha kimutatták nála a koronavírust, és olyan környezetben volt, ahol koronavírusos beteggel érintkezhetett, egyéni védőeszköz megfelelő alkalmazása nélkül. A véradóhelyiségbe való belépés előtt kötelező a kézfertőtlenítés, valamint ügyelünk arra is, hogy minden véradó között meglegyen a megfelelő távolság. Ezen szabályokról a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei még a belépés előtt tájékoztatják a véradókat.

Megtudtuk, a véradásra már az interneten, a www.veradas.hu oldalon lehet időpontot foglalni. Ugyanitt további hasznos információk is olvashatók.

– Aki egészséges, kérjük, jöjjön el a meghirdetett véradásainkra, így erősítve a hazai készleteket! – hangsúlyozta Szijártó Gyöngyi. – A vérre a veszélyhelyzetben is folyamatosan szükség van, mivel sok beteg élete és felépülése múlik azon, hogy az ellátásához szükséges készítményeket megkapja. Ráadásul több olyan sürgősségi állapot is létezik, amelynek kezelése vért igényel.

Kapcsolódó cikkek