Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Biztonságban a vasúti átjárókban

Biztonságban a vasúti átjárókban

| Munkatársunktól | Városi hírek

A GYSEV munkatársai a rendőrséggel közösen három soproni vasúti átjáróban végeztek ellenőrzéseket pénteken.

A „Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Nap” elsődleges célja, hogy rámutasson a felelős, figyelmes és udvarias közlekedés fontosságára. A szervezők szerint a sokszor emberéleteket követelő tragédiák nagyobb odafigyeléssel, a közlekedési szabályok következetes betartásával elkerülhetők lennének.

A statisztikák szerint a vasúti átjárókban a balesetek több évre visszamenőleg szinte kizárólag a közúti járművezetők, gyalogosok, kerékpárosok figyelmetlenségéből következnek be. Ezért csatlakozott a GYSEV Zrt. az idei évben is az akcióhoz. A vasúttársaság célja, hogy megelőzzék a súlyos következménnyel járó szerencsétlenségeket.  

A kampány keretében június 2-án, pénteken, két városban, Sopronban és Szombathelyen összesen négy forgalmas vasúti átjáróhoz települtek ki a vasúttársaság és a rendőrség munkatársai. A rendőrök a közúton közlekedőket ellenőrizték, a GYSEV közlekedésbiztonsági szakemberei szórólapokkal és szóbeli tájékoztatással hívják fel az átkelők figyelmét a kockázatokra. 

Az akció keretein belül a szakértők vizsgálták a vasúti átjárók állapotát, a vágányok melletti területeket, a közúti útburkolat minőségét és a felfestéseket, a fénysorompó-jelzők, optikák épségét, jól láthatóságát, szennyezettségét. Emellett megfigyelik az áthaladó vonatokon az előírt jelzéseket és a vasúti kocsik ajtóinak zárt állapotát is. 

A GYSEV Zrt. közlekedésbiztonsági projektje keretében létrehozott http://www.gysev-fenysorompo.hu/ internetes elérhetőségen bővebb információk találhatók az ausztriai és magyarországi vasúti átjárókat érintő, eltérő jelzésekről és szabályokról. 

A Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Napról bővebb tájékoztatást az www.ilcad.org honlapon találhatnak.

Kapcsolódó cikkek