Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Belföldi utakon
A megújult soproni tourinform irodában bő két hónap alatt közel 4000 érdeklődő fordult meg Fotó: Griechisch Tamás

Belföldi utakon

| Huszár Judit | Városi hírek

Már júniustól érkeztek a turisták Sopronba, idén a koronavírus-járvány miatt a döntő többség belföldről. A vendégek jelentős része felkeresi a városi tourinform irodát, amelyet a közelmúltban újítottak fel.

A Vasalóházban működő tourinform irodát a Magyar Turisztikai Ügynökség 40 millió forintból újította fel. A nyílászárók mellett az iroda belső fogadóterülete is teljesen megújult, modern és praktikus bútorokkal rendezték be, gyereksarokkal és a helyi termékek értékesítésére alkalmas polcrendszerekkel.  

– Irodánkat az új arculati elemeknek köszönhetően a turisták sokkal könnyebben megtalálják – tájékoztatta lapunkat Kovács-Gazdag Nikoletta, a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Mivel az új referenciairoda minden igényt kielégít, és könnyen megközelíthető, így a Várkerületen eddig működött információs pontot nem láttuk szükségesnek tovább nyitva tartani. A Tűztoronyban lévő információs pont is megszűnt, viszont minden nap frissítjük a kiadványokat magyar, német, angol és cseh nyelven is.

A szakembertől megtudtuk: a koronavírus-járvány lecsengése után, már a nyár elejétől érezték a forgalom újraindulását. Az elmúlt bő két hónapban a megújult irodába közel 4000 látogató tért be, minden harmadik vendég külföldi volt.

– Őszre elkészítjük a város új turisztikai weboldalát, melyet nemcsak a látogatóknak, hanem a soproniaknak is szívesen ajánlunk, hiszen a város és a régió összes települése, valamint ezeknek programjai, látnivalói, nevezetességei mellett megtalálhatóak lesznek a szolgáltatók frissített elérhetőségei is egy felületen – tette hozzá Kovács-Gazdag Nikoletta. – Sok kisgyermekes család érkezik Sopronba, számukra fontosak a múzeumok gyerekbarát szolgáltatásai. A múzeumok, kastélyok, barlangszínház mellett nagy az érdeklődés a szabadtéri programok iránt is, a hétvégi ingyenes idegenvezetéseken is szép számmal vesznek részt a vendégek. Sokan érkeznek a városba kerékpárral, számukra is népszerű célpont a Soproni Parkerdő.

A szakemberek már most a jövő évre koncentrálnak, és azon dolgoznak, hogy a tavaszi hónapok is kedvezően alakuljanak a város turizmusában. 

Kapcsolódó cikkek