Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Barokk vasárnap a Szentek lépcsőjénél

Barokk vasárnap a Szentek lépcsőjénél

| Városi hírek

300 éves a sopronbánfalvi Barokk lépcső. A jubileum alkalmából ünnepi programot rendezett vasárnap a Bánfalváért Baráti Kör, melyen Németh Attila plébános megáldotta a tavaly felújított egyedülálló műemléket.

A sopronbánfalvi Kolostorhegyre, az egykori pálos kolostorhoz és templomhoz vezető lépcsősor 300 évvel ezelőtt épült fel. A Barokk lépcső teljes pompáját évtizedekkel később érte el, amikor a Schweitzer János kőfaragó elkészítette a szentek szobrait.  A pálosokhoz és a szerzetesi élethez leginkább közelálló 14 katolikus szenttel és pihenő teraszokkal díszített építmény a tavalyi évben újult meg Sopron Önkormányzata finanszírozásában, melyhez a Nemzeti Kulturális Alap is nyújtott támogatást.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.