Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Bánfalvi tradíciók
Fotó: Griechisch Tamás

Bánfalvi tradíciók

| Munkatársunktól | Városi hírek

Traktorjárattal kezdődött, zenés felvonulással, koszorúzással, néptáncos előadással folytatódott a vasárnapi program Bánfalván.

Az egykori templom és iskola homlokzatán az emléktáblát dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint ­Stöckert Tamás és Mágel Ágost önkormányzati képviselő koszorúzta meg. – Nagyon fontos, hogy megőrizzük hagyományainkat, nem szabad elfelejteni, honnan jöttünk, és elődeink mennyi mindent tettek értünk és Bánfalváért – mondta Igrecz Katalin, a szervező Bánfalváért Baráti Kör elnöke.


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.