Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Balf: még tart a nyomozás
Felvételünk augusztus közepén készült, amikor a tettes(ek) 3 márványból készült szimbolikus alakot döntött(ek) le és tört(ek) darabokra Fotó: Soproni Téma–Archívum

Balf: még tart a nyomozás

| Munkatársunktól | Városi hírek

Még tart a nyomozás a balfi nem­­zeti emlékhely barbár meg­­rongálásával kapcsolatban – kö­­zölte lapunk érdeklődésére a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

A rongálás bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást nem fejezték be. A folyamatban lévő ügyről bővebb tájékoztatást – a nyomozás érdekeire való tekintettel – nem adtak.


Mint arról lapunkban beszámoltunk (Soproni Téma, 2017. augusztus 30.), a nyár végén értelmetlen vandál pusztítás történt Balfon. A rendőrségre augusztus 25-én érkezett bejelentés, hogy a tettes(ek) három márványból készült szimbolikus alakot döntöttek le és törtek darabokra. Az emlékhely Szerb Antal emlékműként is ismert, hiszen itt halt meg a magyar irodalom világirodalmi rangú képviselője. Halász Gábor és Sárközi György írók szintén a balfi dombok között lettek egy gyilkos eszme áldozatai.


A kormányzat kétmillió forinttal járul hozzá az emlékhely rendbehozásához. Sopron önkormányzata pedig 200 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánl fel annak, aki érdemi információval tudja segíteni a rendőrség munkáját. A Magyar Zsidó Hitközségek Szövetsége ugyanerre a célra százezer forintot biztosít.

Kapcsolódó cikkek