Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Bad Wimpfeni látogatók Sopronban

Bad Wimpfeni látogatók Sopronban

| Városi hírek

A bad wimpfeni Sopron és Környéke Kulturális Egyesület tagjait köszöntötte csütörtökön Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere, aki beszámolt Sopron város éves fejlesztéséről is a vendégeknek.

A német kulturális szervezet már több, mint 3 évtizede szervez kirándulásokat városunkba – a két település közötti kapcsolatot az adja, hogy a Sopronból 1946-ban elűzött németség nagy része Bad Wimpfenben és környékén talált új otthont. Az Egyesület 33 tagja csütörtökön érkezett Sopronba, és szombatig maradnak – a városban töltött napokban különböző programon vesznek részt.  Az egyesület az 1950-es években alakult. A szervezet célja, a közösséget együtt tartani: a mai napig is körülbelül 1000 egykori soproni érnek el. 

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.