Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az ifjú tehetség zenei pályára készül

Hűség napi kitüntetett

Az ifjú tehetség zenei pályára készül

| Városi hírek

Sopronban a hűség napján adják át a város legrangosabb kitüntetéseit. 2021-ben a Sopron ­Ifjú Tehetsége díjat Czupy Hanna Katalin kapta. Az ifjú zenész betegsége miatt később vette át az elismerést.

Czupy Hanna Katalin zeneiskolai tanulmányait már elsős korában elkezdte. Mintegy családi hagyományként bátyja után ő is a fuvolát választotta hangszeréül. Szereplései, versenyeredményei évről évre sokasodtak és sokasodnak most is. Országos és nemzetközi versenyeken szerzett arany minősítést és dobogós helyezéseket.

Maximalizmusa, lelkesedése még az elmúlt években, a pandémia alatt sem hagyott alább, a helyzethez igazodva online regionális, országos és nemzetközi versenyeken vett részt, nívódíjat, dobogós helyezéseket elérve.

Hanna zeneiskolai sikerei mellett a Soproni Széchenyi István Gimnázium kitűnő tanulója, számos tanulmányi versenyen képviselte iskoláját. Két alkalommal első díjat nyert a Kazinczy szépkiejtési versenyen. Aktívan sportol, versenyszerűen úszik. Tervei között szerepel, hogy hivatásának választja a zenét.

Kapcsolódó cikkek